Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 62. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

03.02.2017





Baro Başkanımızın Katledilişinin 62. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 62. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi.

Değerli Basın emekçileri, hepiniz hoş geldiniz.

Bildiğiniz üzere her Cuma günü Diyarbakır Adliyesi önünde değerli Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin katledilişini protesto etmek, failleri ve arkalarındaki karanlık odakların bulunmayışını, ortaya çıkarılmayışını protesto etmek için Diyarbakır Adliyesi önünde toplanmış bulunuyoruz.  Bizler her hafta, ne yazık ki çok uzun bir zamandır aynı şeyleri tekrar ediyoruz. Soruşturma dosyasında bir ilerleme olmadığını faillerin bulunmasına yönelik ciddi bir soruşturma yürütülmediğini, soruşturmanın etkisiz olduğunu, 14 ayrı süreye rağmen süpheli sıfatıyla tespit edilmiş kimsenin bulunmadığını sürekli tekrar ediyoruz. Bizler artık yetkililerden, soruşturmadan bir sonuç alınmasını, sonucun da bize söylenmesi halinde siz değerli basın mensupları aracılığıyla kamuoyuyla paylaşacağımızı ifade ediyoruz.

Biz daha önce de buradan birçok çağrıda bulunduk. Soruşturma makamına, Adalet Bakanlığı'na, İçişleri Bakanlığı'na hatta Başbakanlığa, vermiş oldukları sözleri tutmalarını kendilerine hatırlattık. Bugün sizler aracılığınızla bir kez daha bu sözü tutmalarını ve Tahir ELÇİ'nin faillerini bulmalarını talep ediyoruz. Biz Diyarbakır barosu olarak, Tahir ELÇİ'nin avukatları olarak, Tahir ELÇİ'nin mücadele arkadaşları olarak, bu mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi, Tahir ELÇİ'nin soruşturma dosyasını faili meçhul dosyalar kervanına katılmasına asla izin vermeyeceğimizi bir kez daha sizle aracılığıyla tüm kamuoyuna haykırıyoruz. Katılımlarınız için teşekkür ederiz.