Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 60. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

20.01.2017

Baro Başkanımızın Katledilişinin 60. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 60. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi.

Değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz;

Bir Cuma günü yine Diyarbakır Adliyesi önünde sevgili başkanımız Tahir ELÇİ'yi anmak, katledilişini ve faillerin bulunmayışını protesto etmek amacıyla üyelerimizle birlikte toplanmış bulunuyoruz. 

Tahir ELÇİ cinayeti Türkiye'de kast edilen amaçla, ulaşılmak istenen hedefle işlenmiş ilk cinayet değil hepinizin bildiği üzere. Bu cinayetlerden en bilineni, kamuoyunun en çok gündeminde olan cinayetlerden biri dün yıl dönümü olan, 10. yılını geride bıraktığımız Hrant DİNK cinayetidir. Hepinizin bildiği üzere Hrant DİNK ve Tahir ELÇİ, iki barış elçisi, iki barış güverciniydi. Türkiye toplumunun barış ve huzur içerisinde yaşamasını arzulayan ve bunun için mücadele veren iki kahramandı. Türkiye halklarının bir arada yaşayabileceği demokratik bir ülke için mücadele eden iki insan hakları savunucusuydu. Bu vesileyle kendilerini bir kez daha saygıyla, sevgiyle yad ediyorum. 

Tahir ELÇİ soruşturma dosyasında ise ne yazık ki henüz bir mesafe kat edilmiş değil. Şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulmuş hiçbir kimse bulunmamaktadır. Son birkaç gündür gündemde olan bir tartışma var. Bu konuda birkaç kelam etmek isterim. Tahir ELÇİ soruşturma dosyasında bir Cumhuriyet Savcısının bulunup bulunmadığı veya dosya için bir savcının görevlendirilip görevlendirilmediği hususunda bazı haberler yer aldı. Tahir ELÇİ soruşturma dosyası daha önce de sizlere aktardığımız bilgiler üzerine 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yargıda yaşanan açığa almalar, ihraçlar nedeniyle meydana gelen kriz nedeniyle dosya fiili olarak bir soruşturma savcısına sahip değildi. Evet görevlendirme babında dosyanın bir savcısı var idi ama bu Cumhuriyet Savcısı FETÖ soruşturmaları ile ilgilenmekteydi. Daha sonra söz konusu Cumhuriyet Savcısının tayini çıkınca bir başka savcı görevlendirildi ondan sonra ise şu an dosyaya bakan bir Cumhuriyet Savcısı dosyaya görevlendirilmiş durumdadır. Görevlendirilen savcı ile de dosya üzerine görüşmelerimiz devam etmektedir. Bu konuyu da aydınlatmakta fayda vardır.