Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 59. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

13.01.2017

Baro Başkanımızın Katledilişinin 59. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

 

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 59. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkan Yardımcımız Av. Velat ALAN şunları söyledi.

Değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz;

28 Kasım 2015 günü Dört Ayaklı Minarenin önünde değerli Baro Başkanımız Sayın Tahir ELÇİ gündüz ortası, kameralar önünde katledildi. O günden bu yana faillerinin ve arkasındaki odakların ortaya çıkarılması için protesto etkinlikleri yapmaktayız. Ancak ne yazık ki aradan 14 aya yakın bir süre geçmesine rağmen failleri bulunmadı ve olay aydınlatılmadı. Buradan her hafta olduğu gibi tekrar bu olayın aydınlatılmasını, faillerin ve arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasını talep ediyoruz. Aradan geçen uzun süreye rağmen dosya ile ilgili bir gelişme olmaması bizleri üzmekte ve kamu vicdanını yaralamaktadır. Diyarbakır Barosu bundan sonra da bu dosyanın faili meçhuller kervanına katılmaması için gerekli mücadeleyi yapacaktır. Bizler Tahir ELÇİ'nin arkadaşları, dostları olarak, Diyarbakır Barosu olarak bu mücadelemizi her zaman sürdüreceğiz. Tahir ELÇİ'yi asla unutmayacağız.

Av. Mahsuni KARAMAN

Değerli arkadaşlar geçen hafta mecliste yöneltilen bir soru önergesi üzerine soruşturma dosyasının savcısı bilinmiyor, var mı yok mu gibi bir tartışma yaşandı. Tahir ELÇİ Soruşturma Dosyası başladığı günden bugüne kadar 3 savcı değiştirdi. Son savcısı da bellidir. Bu konuda herhangi bir belirsizlik söz konusu değildir.