Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 58. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

06.01.2017

Baro Başkanımızın Katledilişinin 58. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

 

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 58. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi.

Değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz;

 

Yine bir cuma günü Diyarbakır Adliyesi önünde sevgili Başkanımız Tahir ELÇİ'nin alçakça katledilişini protesto etmek ve faillerinin bulunmayışına dikkat çekmek için toplanmış bulunuyoruz. Tahir ELÇİ Soruşturma Dosyasının yeniden bizim itirazlarımız doğrultusunda ele alınması ve soruşturmanın sil baştan yenilenmesi ve bu perspektifle görüşülmesini talep ediyoruz. Biz daha önce de ifade ettiğimiz üzere tüm yetkililerin bizlere, ailesine Diyarbakır Barosuna vermiş olduğu sözleri tutmaları gerektiğini kendilerine bir kez daha hatırlatıyorum katılımınız için teşekkür ediyorum. 

Aslında çok da söyleyecek sözümüz kalmadı. Özelikle yıldönümünden bu yana her hafta ısrarla belirttiğimiz bir şey var. Biz yetkilileri Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması noktasında üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz.  Hem Diyarbakır İl bazındaki yetkililer hem de  Ankara'da bakanların bizzat bize vermiş olduğu sözler var. Biz soruşturma makamlarının, içişleri Bakanlığı ve  Adalet Bakanlığı'nın Tahir Elçi'nin faillerinin ve arkasındaki karanlık odakların ortaya çıkarılması için üzerlerine düşün sorumlulukları yerine getirmeye davet ediyoruz. Bize verdikleri sözleri tutmaları için sizler aracılığıyla bir kez daha çağrı yapıyoruz.