Baro Başkanımızın Katledilişinin 56. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

23.12.2016

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 56. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkan Yardımcımız Av. Velat ALAN şunları söyledi.

Basının değerli emekçileri, hepiniz hoş geldiniz.

Yine bir cuma günü sevgili Başkanımızı anmak, katledilişinin ve faillerinin bulunmayışını protesto etmek amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Gündüz ortası, Dört Ayaklı Minarenin önünde işlenen bir cinayetin aradan 13 ay gibi uzun bir zamanın geçmesine rağmen faillerinin bulunmayışı gerçekten anlaşılmaz bir durumdur. Soruşturma dosyasında şu ana kadar bir ilerleme kaydedilmiş , bir arpa boyu yol alınmış değil ne yazık ki. Bu soruşturma dosyası ne yazık ki kaplumbağa hızıyla sürdürülmekte. Biz bunu tekrar dile getirmek üzere her hafta olduğu gibi toplanmaya devam edip tepkimizi ortaya koyacağız. Yetkililerden talebimiz dosyanın artık bir sonuca vardırılması ve neticelenmesidir. Bunun için Diyarbakır Barosu her platform ve her şartta bu konuyu aydınlatmak için tüm çabasını sarf edecektir. Umarım bundan sonra sizlerle daha güzel haberleri iletmek için bir araya geliriz. Katılımınız için hepinize teşekkür ederiz.