Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 53. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

02.12.2016


Baro Başkanımızın Katledilişinin 53. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 53. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın ve HDP Milletvekilleri sayın İmam TAŞÇIER, sayın Ziya PİR ve sayın Mithat SANCAR’ın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi.

Değerli Basın emekçileri hepiniz hoş geldiniz.

Bugün yine bir cuma günü Diyarbakır Adliyesi önünde Tahir ELÇİ’nin katledilişini ve faillerinin bulunmayışını protesto etmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Tahir ELÇİ’nin katledilişinin birinci yıl dönümünü geride bıraktık. Tahir ELÇİ’nin katledilişi olan 28 Kasım 2015 tarihi itirabariyle her cuma günü Dityarbakır Barosu Yönetim Kurulu ve üyeleri, Bölge Baroları ve Türkiye’nin farklı Barolarının katılımıyla buetkinlikleri gerçekleştirdik. Geride bıraktığımız bir yıla rağmen henüz Tahir ELÇİ’nin soruşturma dosyasında ne yazık ki bir ilerleme kaydedilemedi. Tahir ELÇİ’yi vuran eller bulunamadı, Tahir ELÇİ’ye haince suikasti düzenleyen tetikçiler ve arkasındaki karanlık odaklar bulunamadı. Bildiğiniz üzere 28 Kasım 2016’dan başlamak üzere Tahir ELÇİ için bir anma haftası düzenledik. Bu anma haftası kapsamında ilk olarak Tahir ELÇİ’nin vurulduğu yer olan Dört Ayaklı Minare’nin olduğu sokakta bir etkinlik düzenledik. 29 Kasım Salı günü İstanbul’da Tahir ELÇİ’yi andık, yad ettik. Bugün de saat 13:00’da Tahir ELÇİ’yi ve onun insan hakları mücadelesini anlatan bir panel düzenliyoruz. Panelnedeniyle de bugünkü etkinliğimizi saat 12:00’a aldık. Ben ve arkadaşlarım bir yıldır her hafta burada çok şey söyledik. Eleştirilerimizi sunduk, soruşturmanın etkili ve hızlı yürütülmediğini defaatle söyledik. Bunları soruşturma dosyası içerisinde gerçekleşen somut hadiseler üzerinden söyledik. Biz birçok devlet yetkilisiyle dosyanın aydınlatılması için bire bir görüşmeler yaptık ve bizlere birçok sözler verildi. Geride bıraktığımız bir yıl içinde ne yazık ki verilen sözler tutulmadı. Ben buradan bir kez daha sizin aracılığınızla özellikle Adalet Bakanı sayın Bekir BOZDAĞ ve İçişleri Bakanı sayın Süleyman SOYLU’ya sesleniyorum. Lütfen Tahir ELÇİ’nin ailesine, avukatlarına ve Diyarnbakır Barosuna verdiğiniz sözleri tutun. Tahir ELÇİ’yi vuran elleri ve arkasındaki karanlık odakları tespit edin ve yargı karşısına çıkarın. 

Bir diğer hususu tekrar etmek istiyorum. Biz Tahir ELÇİ dostları olarak, Diyarbakır Barosu olarak Tahir ELÇİ soruşturma dosyasının asla ama asla faili meçhul dosyalar kervanına katılmasına müsaade etmeyeceğiz. Tahir ELÇİ’nin katilleri ve arkasındaki karanlık odaklar bulunana kadar bu etkinliklerimiz ve çalışmalarımız devam edecektir. Bugün aramızda HDP Diyarbakır Milletvekillerimiz İmam TAŞÇIER, Ziya PİR ve Mardin Milletvekilimiz Mithat SANCAR hocamız var. Mithat hocam bugünkü panelimizde konuşmacı olarak da Tahir ELÇİ’yi anlatacak. Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim.