Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 52. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

25.11.2016

Baro Başkanımızın Katledilişinin 52. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 52. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkan Yardımcımız Av. Velat ALAN şunları söyledi.

Değerli basın emekçileri;

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin katledilişini protesto etmek için her cuma günü olduğu gibi bugün de Diyarbakır Adliyesi önündeyiz. Alçakça işlenmiş bu cinayetin aydınlatılması ve geride bıraktığımız bir yıllık süre içerisinde faillerin tespit edilmemesi ciddi bir zafiyettir. Soruşturmanın etkili bir şekilde yürütülmemesi bizleri derinden üzmektedir. Soruşturma makamlarının dosyadaki delilleri etraflıca ve etraflıca inceleyerek bir sonuca vardırmaları gerekmektedir. Özellikle olay yerindeki görüntülerin hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde çözülmesini talep ediyoruz.

28 Kasım 2015'te Dört Ayaklı Minarenin önünde barışı haykırırken katlettiler Tahir ELÇİ'yi. Aradan geçen bir yıllık sürede barıştan giderek uzaklaştığımızı görüyoruz. Güpegündüz üstelik kameralar önünde işlenmiş bu cinayetin üstünün kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz.Faillerin tespiti için mücadele etmeye devam edeceğiz. Toplumun vicdanında derin bir yara açan, adaletsizliği temsil eden bu cinayetin fail-i meçhuller kervanına katılmasına müsaade etmeyeceğiz. Barışın ve kardeşliğin elçisi olan Başkanımızı unutmayacağız. Ayrıca önümüzdeki hafta Sevgili Başkanımız Tahir ELÇİ'yi anma etkinliklerimiz olacak. Etkinlik programına web sayfamızdan ulaşabilirsiniz. (http://www.diyarbakirbarosu.org.tr/H-1002-2016-11-24-04-48-28-tahir-elci-anma-haftasi-programi.html)

Katılımınız için hepinize teşekkür ederim.