Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 51. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

18.11.2016

Baro Başkanımızın Katledilişinin 51. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 51. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Muhammed Neşet GİRASUN şunları söyledi.

Değerli Basın mensupları, ebedi Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin katledilişinin 51. haftasındayız. 10 gün sonra birinci yılı dolmuş olacaktır. Tahir ELÇİ cinayeti son yüzyılda İttihat-Terakki anlayışının son halkasıdır. Son 20 yılın da en önemli siyasal cinayetidir. Tahir ELÇİ sıradan bir Baro Başkanı değildi. Tahir ELÇİ hayatının neredeyse tamamını cezasızlıkla mücadeleye, gözaltında kayıp vakalarına adamış bir insan hakları savunucusuydu. Tahir ELÇİ aynı zamanda Kürt toplumunun yetiştirdiği en önemli entelektüellerden ve Kürt toplumunun tercümanlığını üstlenen kişilerden biriydi.  Bu yüzden Tahir ELÇİ cinayetinin aydınlanması büyük önem arz etmektedir.

Cinayetin ilk günlerinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı, Diyarbakır Valisi, Diyarbakır Emniyet Müdürü, Adalet Bakanı, dönemim Başbakanı ve Cumhurbaşkanı hem Tahir ELÇİ'nin ailesine, hem Diyarbakır Barosuna, hem Kürt toplumuna hem de Türk kamuoyuna bu cinayetin aydınlanacağı konusunda söz vermişlerdi. Cinayetin 1. yılı dolmak üzere ve ilgili yetkililer verdikleri bu sözü yerine getirmediler. Biz Diyarbakır Barosu olarak bir kez daha ilgili yetkililere sesleniyor, bu cinayetin aydınlatılması konusunda verdikleri sözleri yerine getirmelerini bekliyoruz. Tahir ELÇİ bazı dosyalarda 20 yılı aşkın hukuk mücadelesi veren bir avukattı ve bu mücadelesini yılmadan sürdüren bir hukukçuydu. Biz Tahir ELÇİ'nin meslektaşları, dostları ve arkadaşları olarak 20 yılda geçse, 30 yıl da geçse bu cinayetin takipçisi olacağımızı sizler aracılığınızla kamuoyuna duyurmak isteriz.