Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 345. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

11.11.2016

Baro Başkanımızın Katledilişinin 345. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 345. gününde Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Mahsum BATI şunları söyledi.

Değerli Basın mensupları, hepiniz hoş geldiniz.

Diyarbakır Barosu olarak, sevgili Başkanımız Tahir ELÇİ'nin katledilişinden sonra her cuma yaptığımız gibi bir anma etkinliğinde daha buradayız. Amacımız sevgili Baro Başkanımızın katledilişini protesto etmek ve ayrıca yürütülen soruşturma dosyasına dikkat çekmektir. Başkanımızın katledilişinin üzerinden yaklaşık bir yıl gibi bir zaman geçmiş durumda. Başkanımız 28 Kasım 2015'te katledildi ve bir yıla yakındır soruşturma dosyasında bir arpa boyu yol alınmış değildir. Burada bulunma amaçlarımızdan biri de bu durumu protesto etmektir.

Sevgili arkadaşlar, sizler aracılığıyla şunları belirtmek isterim; bu dosyanın aydınlanması için Tahir ELÇİ'nin arkadaşları, meslektaşları ve Diyarbakır Barosu elinden geleni yapacaktır. Bu suikastın arkasındaki karanlık odaklar ve katilleri ortaya çıkarma için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Tüm emeğimizi ve mesaimizi bu işe harcayacağımızı sizler aracılığıyla aktarmak isterim. Her hafta aynı şeyleri tekrarlıyoruz çünkü dosyada hiçbir gelişme yok. Önceki hafta, ondan önceki hafta ve ondan önceki hafta olduğu gibi bu hafta da hiçbir gelişme olmadığı için bizler de hep aynı şeyleri tekrarlamak zorunda kalıyoruz. Ancak katilleri ve arkasındaki karanlık güçleri ortaya çıkarmak için bu yolda yürümeye, elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle sevgili başkanımızı özlemle, minnetle ve rahmetle anıyoruz. Sizlere de teşekkürlerimizi sunuyoruz.