Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 331. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

29.10.2016

Baro Başkanımızın Katledilişinin 331. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

 

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 331. gününde Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı.

Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi.Değerli basın mensupları, hepiniz hoş geldiniz. 

Bugün bir kez daha cuma günü aynı saatte sevgili Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişini protesto etmek, fillerini ve arkasındaki karanlık güçleri protesto etmek için Diyarbakır Adliye Sarayı önünde, Diyarbakır Barosu üyeleri olarak toplanmış bulunuyoruz. İşin açıkçası her hafta aynı şeyleri tekrarlamaktan, aynı sitemleri, aynı hukuksuzlukları tekrar etmekten biz de bıktık. Ancak ne yazık ki soruşturma dosyasında failleri bulmaya yönelik etkili bir soruşturma yürütülmüyor. Dosyanın tamamının bizlere verilmediği, belgelerin gizlendiği, talep ettiğimiz delillerin toplanmadığı, Mardin Kebap Evi gibi önemli bir delilin çözülüp dosyaya konmaması ve benzeri birçok eksikliği defaatle burada dile getirerek soruşturma dosyasında bir ilerleme olmadığını bu nedenle burada her cuma bu protesto eylemimizi gerçekleştirdiğimizi dile getirdik. 

Bugün bildiğiniz üzere insan sağlığına zararlı olan bir asit yağmuru var. Bunun insan sağlığı yününden ciddi zararlar verdiğine yönelik haberler yer aldı. Bu nedenle bugünkü konuşmamızı kısa tutmak sağlıklı olacaktır. Katılımınız için teşekkürler.