Baro Başkanımızın Katledilişinin 324. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

21.10.2016

Baro Başkanımızın Katledilişinin 324. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 324. gününde Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı.

Etkinlikte konuşan Baro Başkan Vekilimiz Av. Velat ALAN şunları söyledi.

Değerli basın emekçileri hepiniz hoş geldiniz.

Her hafta olduğu gibi bu hafta da değerli başkanımız Tahir ELÇİ'yi anmak için adliye önünde toplanmış bulunmaktayız. On bir aylık  süre içerisinde ne yazık ki soruşturma dosyasında hiçbir gelişme yaşanmadı. Gündüz ortası kameralar önünde alçakça işlenen bu cinayetin failleri ne yazık ki bu güne kadar ortaya çıkarılmadı. Onursal başkanımız Tahir ELÇİ'nin cinayetini aydınlatmayı kendimize en temel ilke edindik. Baromuzun yeni oluşan Yönetim Kurulunda da aynı şekilde başkanımız Tahir ELÇİ'nin cinayetinin aydınlatılması için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz ve bundan sonra da tüm enerji ve gücümüzü bu olayı aydınlatmak için harcayacağız. Bugüne kadar soruşturma dosyasının bu şekilde ağır yürümesi, delillerin toplanmayarak olayların aydınlatılmamasını bir zafiyet olarak görüyoruz. Yetkililerin bir an önce bu olayın çözümü için gerekli işlemleri ve gerekli çabayı sarf etmesi gerekir. Soruşturma dosyasındaki delillerin toplanması ve bir sonuca varılması için gerekli tüm işlemlerin bir an önce yapılmasını  buradan bir kez daha talep ediyorum. Sizlere de katılımınız için, bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum.