Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 317. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz

14.10.2016

Baro Başkanımızın Katledilişinin 317. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 317. gününde Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı.

Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi.

Değerli arkadaşlar; yine bir Cuma günü aynı saatte ne yazık ki Diyarbakır Adliyesi önünde toplanmış bulunuyoruz. Tahir Başkanın katledilişinden bu yana her hafta düzenli olarak Diyarbakır Barosunun mensupları, adliye önünde toplandılar. Talebimiz, toplanma amacımız belli, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından ve diğer yetkililerden Tahir Başkanın katillerinin ve arkasındaki karanlık odakların bulunmasını talep ettik. Ne yazık ki bu güne kadar etkili bir soruşturma yürütülmedi. Soruşturma dosyasında henüz bir şüpheli bile yok. Soruşturma soyasını aydınlatıcı bir şekilde etkili bir soruşturma kesinlikle yapılmamaktadır. Dün hepinizin bildiği üzere polis kurşunuyla öldürülen Dilek DOĞAN’ın öldürüldüğü sırada kayıtta olan polis kamerasının görüntülerinin incelenmesi neticesinde görüntülerin kesildiği ortaya çıktı. Mart ayında bize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Baromuza ve Tahir ELÇİ’nin avukatlarına sunulan, Yenikapı sokakta bulunan PTT’ye ve Fotofilm şubeye ait kamera kayıtlarında kesintiler olduğunu tespit etmiştik. Daha önce silerle de paylaştığımız üzere PTT’ye ait kamera kayıtlarında 17 dakikalık, Fotofilm şubeye ait görüntülerde ise 13 saniyelik bir kayıp görüntü olduğunu biz kamuoyuyla paylaşmıştık. Biz bununu üzerine hem yazılı hem de sözlü olarak savcılığa başvurduk ve söz konusu kameraların ve hard disklerin ham görüntülerinin incelenmesi halinde herhangi bir kesintinin yapılıp yapılmayacağının bilimsel ve teknik olarak tespitinin yapılmasının mümkün olduğunu kendilerine beyan ettik. Bu talebimize rağmen savcı herhangi bir inceleme başlatmadı ve söz konusu görüntülerde herhangi bir kesinti olup olmadığı yönünde bize bir bilgi vermedi. Biz talebimizi yineliyor ve şunu diyoruz. Dilek DOĞAN dosyasında olduğu gibi Tahir ELÇİ cinayetinde kayıtta olan kameralarda daha sonra bir kesinti olmuş olma ihtimali çok yüksek. Türk yargısı içerisinde nadir de olsa yapılan incelemelerde bu tarz kesintiler ve bu tarz hukuka aykırı uygulamalar açığa çıkmakta. Biz tüm kamuoyuna özellikle biz avukatla için çok önemli olan ve şüphelerin yoğunlaştığı kayıp Tahir ELÇİ’nin 13 saniyelik kısmın bir kesintiye uğrayıp uğramadığının incelenmesi yönünde tekrar sizler aracılığınızla çağrıda bulunuyoruz.

Bildiğiniz üzere geçen hafta sonu Diyarbakır Barosu 45. Genel Kurulunu yaparak Baro organlarını seçti. Organlara seçilen meslektaşlarımızla bugün burada sizler aracılığıyla bir kez daha söz vermek istiyoruz. Tahir ELÇİ’nin bize bıraktığı mirası daha da büyüterek geliştireceğimizden herkesin emin olmasını istiyoruz. Tahir ELÇİ’nin bize bıraktığı bayrağı daha ileri noktaya taşımak için mücadele edeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz. Tahir ELÇİ soruşturma dosyasının faili meçhul dosyalar kervanına katılmasına Diyarbakır Barosu olarak asla müsaade etmeyeceğimizi tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz değerli arkadaşlar. Her Cuma yılmadan usanmadan Tahir ELÇİ için yapılan bu anma etkinliğini takip ettiniz. Sizlere Diyarbakır Barosu olarak teşekkür ediyorum.