Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 310. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

07.10.2016

Baro Başkanımızın Katledilişinin 310. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 310. gününde Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı.

Etkinlikte konuşan Baro Başkan Yardımcımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi.

Değerli arkadaşlar, bir cuma günü yine aynı saatte Adliye Sarayı önünde değerli Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin katledilişini ve faillerinin bulunmayışını protesto etmek için Diyarbakır Barosu üyeleri olara yine bir aradayız. Her cuma günü aynı şeyi tekrar ettiğimizin farkındayız. Ne yazık ki Tahir ELÇİ'nin soruşturma dosyasında faillerin bulunması noktasında bir gelişme yaşanmadığı için biz her hafta aynı eleştirileri sunmak durumunda kalıyoruz. Geçen hafta da beyan ettiğimiz üzere basında yer alan bazı haberlerle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanmış bir iddianamede yer aldığı iddia edilen bir tutanaktan bahsedilmekte. Bu iddianame tutanağı soruşturma savcısı tarafından bize verilen dosya içerisinde bulunmamakta, kendisiyle yaptığımız sözlü görüşmeler neticesinde böyle bir ifade tutanağının doya içerisinde bulunmadığını, dosyadaki mevcut tüm bilgi ve belgelerin tarafımıza verildiğini bize defalarca beyan etmiştir.

değerli arkadaşlar bildiğiniz üzere bu hafta sonu Diyarbakır Barosu 45. Olağan Genel Kurulunu yapacaktır. Biz değerli Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin başımızda bulunmadan yarın yapacağımız Genel Kurul bizle için buruk geçeceğini, hepimizin yüreğinin kırık olduğunu bildirmek isterim. Keşke sevgili Başkanımız Tahir ELÇİ aramızda olsa ve yarın açılış konuşmasını kendisi yapmış olsaydı. Tüm arkadaşlarım adına değerli baro Başkanımız Tahir ELÇİ'yi bir kez daha saygıyla, sevgiyle, minnetle yad ediyorum. Teşekkür ederim.