Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 281. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

09.09.2016

Baro Başkanımızın Katledilişinin 281. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 281. Gününde Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı.

Etkinlikte konuşan Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Cihan İPEK şunları söyledi.

Değerli basın emekçileri, saygıdeğer meslektaşlarım;

Baro Başkanımızın katledilmesinin üzerinden 281 gün geçmesine rağmen hala faili bulunamadı. Son zamanlarda bölgemizde zor günler yaşanmaktadır. Maalesef hukuki açıdan bizi umutlandıracak gelişmeler söz konusu olmadığı gibi Başkanımızın soruşturma dosyasında da bizi sevindirecek herhangi bir gelişme söz konusu değil. Biz yine etkinliğimizi yapmak üzere buradayız. Her hafta olduğu gibi burada olmamızın tek bir amacı var o da Başkanımızın katilinin ortaya çıkarılması, soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesidir. Biz bu talebimizi zamanında tüm yetkililere, Adalet Bakanına, soruşturmanın başındaki yetkililere ilettik. Bize bu soruşturmanın hızlı ve etkin bir şekilde soruşturulacağı söylendi. Maalesef bunlar yapılmadı.

Bilindiği gibi geçen hafta Başbakan şehrimize gelerek bir açıklamada bulundu. Soruşturma dosyasıyla ilgili adres gösterdi.Demek ki bir bilgisi var yetkililerin, Başbakanın. Hükümetin en yetkili kişisinden böyle bir beyan söz konusuysa bunu bir şekilde soruşturma dosyasına iletmeleri lazım. Aksi taktirde kendileri de zan altında kalacaklardır. Başbakanın söylediği bir beyan mıdır ya da gerçek bir bilgi midir bilmiyoruz. Dosyaya baktığımızda bugün de herhangi bir delil, bir olgu, bir şüpheli olmadığını görüyoruz. Soruşturma dosyasında sizlere de intikal ettiği gibi 27-28 silah kullanılmış ve bu kişilerin çoğu tespit edilmiş. Güvenlik görevlisi olan kişilerin ifadelerine başvurulmuş ancak hiçbir tanesi herhangi bir şekilde şüpheli olarak soruşturması, sorgusu yapılmamıştır. Başbakanın bu açıklaması bir taraftan belki bir fail bulunmuştur diye bizi sevindirirken diğer yandan kaygılarımızı arttırmıştır. Biz buradan yine bu cinayeti protesto edip başkanımızı anmak üzere toplanırken yetkililere şunu hatırlatmak istiyoruz, talebimiz şudur. Başbakanın bu sözünün arkasındaki gerçeği lütfen açıklayın. Doğru değilse soruşturma makamının başındaki kişi bunun doğru olmadığını söylesin. Bu beyan neyin nesidir bunu bilmek istiyoruz. Bu hafta da yine tepkimizi göstermek için iki dakikalık protestomuzu  yapıyoruz. Teşekkür ediyoruz.