Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 259. Gününde Başkanımızı Cizre Adliyesi Önünden Saygıyla Anıyoruz...

12.08.2016

Baro Başkanımızın Katledilişinin 259. Gününde Başkanımızı Cizre Adliyesi Önünden Saygıyla Anıyoruz

 

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 259. Gününde Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün Cizre Adliyesi önünde, Şırnak Barosu Başkanı Av. Nuşirevan  ELÇİ ve Şırnak Barosu üyelerinin de katılımıyla yapıldı.

Etkinlikte konuşan Baro Başkan Yardımcımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi.

Değerli basın emekçileri hepiniz hoş geldiniz. Bildiğiniz üzere değerli Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinden bu yana her cuma günü Diyarbakır Adliye Sarayı önünde Tahir ELÇİ’nin katledilişini, soruşturma dosyasında etkili ve hızlı bir soruşturma yapılmamasını protesto etmek amacıyla düzenli olarak toplanmaktayız. Bugünkü etkinliğimizi doğup büyüdüğü şehirde, Cizre Adliyesi önünde yapmaya karar verdik. Aramızda Tahir ELÇİ’nin ağabeyleri ve Şırnak Barosu Başkanı ve Baro Yönetim Kurulu üyeleri bulunmaktadır. Sözü Şırnak Baro Başkanımız Nuşirevan ELÇİ’ye bırakmak istiyorum. 

Av. Nuşirevan ELÇİ;

Değerli. basın mensupları, maalesef bugün Nihat KAZANHAN duruşmasını sevgili Tahir ELÇİ’nin yokluğunda yaptık. Son iki duruşmayı kendisi aramızda olmadan gerçekleştirmek zorunda kaldık. Duruşmaya başlarken kendisini rahmetle, özlemle ve saygıyla anmayı ihmal etmemekteyiz. 

Sevgili Tahir ELÇİ’yi yakinen tanıyoruz. Katledilişinin üzerinden dokuz ay gibi uzun bir süre geçmesine rağmen soruşturma dosyasında herhangi bir gelişme yaşanmamıştır. Diyarbakır Barosu öncülüğünde ve Bölge Barolarının desteğiyle her cuma günü Diyarbakır Adliyesi önünde anma programı düzenlenmektedir. Toplum şunu bilmelidir ki Barolar olarak bu dosyada ısrarcı olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Sevgili Tahir ELÇİ’nin yokluğu hem Cizre için hem de tüm türkiye için büyük bir eksikliktir. Hem toplum için hem de biz hukukçular için bu eksikliğin yeri doldurulamaz. Kendisi örnek bir hukukçu olmanın yanında örnek bir insan hakları savunucusuydu. Bir diğer yönü de Türkiye’nin sivil siyasetinde doğruyu söylemekten asla geri durmayan bir aydındı. Tahir ELÇİ’nin katili veya katilleri bulunana kadar Bölgenin tüm Baroları ve hukukçuları olarak ısrarlı olacağız. Çünkü Tahir ELÇİ’nin ölümü sıradan bir ölüm değil, planlanmış bir suikast olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle hukukçularla beraber Türkiye’nin tüm bireyleri olarak bu dosyanın peşini bırakmamalıyız. Bu tür dosyalar sadece yargı kararıyla ortaya çıkarılamaz. Siyasetçilerin, idarecilerin ve sivil toplumun da bu tür konulara ciddi destek vermeleri gerekiyor. Aksi taktirde bir çözüme ulaşmak çok zordur. Bizle bu zorlukların tümünü göze alarak sevgili Tahir ELÇİ’nin katili veya katillerini ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapacağımızı kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Bu vesileyle kendisini tekrar rahmet ve özlemle anıyoruz.