Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir

05.08.2016

Baro Başkanımızın Katledilişinin 252. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 252. gününde Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı.

Etkinlikte konuşan Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Av. Abdullah ÇAĞER şunları söyledi.

Değerli meslektaşlarım, değerli basın emekçileri ve kamuoyu.

Her Cuma günü olduğu gibi bugün yine burada sevgili Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'yi anmak üzere buradayız. Başkanımızın ölümünün dokuzuncu ayına girmiş durumdayız. Bu süre içerisinde soruşturmayla ilgili ne yazık ki olumlu bir gelişmenin yaşandığı yönünde bir bilgi iletemiyoruz sizlere. Devletin son zamanlardaki faaliyetlerine bakıldığında ya da darbe girişimi sonrası faillerin yakalanmasına ilişkin gösterdiği çabaya baktığımızda çok kısa bir sürede  çözülmesi çok zor hususları, bunların faillerini yakalayıp yargıya teslim ettiği görülmektedir. Buradaki çabayı Başkanımızın faillerinin yakalanmasında hususunda gösterilmediğini gözlemlemekteyiz. Bu hukuk düzeninde uygulanan çifte standarttan başka bir şey değildir. Yine yakalanan, gözaltına alınan ve sorgulanan kişilerden, kendilerine yöneltilen sortulara bakıldığında yakalanan birçok kişinin Güneydoğuda; Cizre, Silopi, Silvan ve Nusaybin gibi yerlerdeki toplumsal olayların, hukuka aykırı işlemler yapan kişiler olduğu tespit edilmesine rağmen buna ilişkin herhangi bir soru sorulmadığı, koğuşturmaya yol açacak bir araştırmanın yapılmadığını gözlemlemekteyiz.

Hukuk düzeni, uygulanan bu çifte standardı kabul etmemekte, herkes için olması gereken neyse o şekilde uygulanmalı, hukukun gereği yerine getirilmelidir. Bu bağlamda yetkili kişilere tekrar seslenmek istiyoruz. Uygulanan bu çifte standartlar bir kenara bırakılıp özellikle Başkanımızın öldürülmesi olayıyla ilgili faillerin yakalanması, en azındn faillerin tespit edilmesine yönelik sağlıklı bir soruşturma yürütüp kamuoyunu en kısa sürede bilgilendirmelerini talep ediyoruz. Failler bulunann kadar Adliye önünde yaptığımız etkinliğimiz devam edecektir. Her hapta yaptığımız gibi oturma eylemimizi gerçekleştiriyoruz. Teşekkür ederiz.