Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 238. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

22.07.2016

Baro Başkanımızın Katledilişinin 238. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

 

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 238. Gününde Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün Şanlıurfa Barosundan gelen meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı.

Etkinlikte konuşan Baro Başkan Yardımcımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi.

Değerli basın emekçileri, Hoş geldiniz.

Barosu Başkanımız Av. Tahir ELÇİ'nin katledilişinin üzerinde  yaklaşık 8 ay geçti ve hala olayın failleri bulunmuş değil. Bunu protesto etmek için Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. Hikmet DELEBE ve Şanlıurfa Barosu yöneticileri bulunmaktadır.

Ben sözü Şanlıurfa Barosu Başkanı Sayın Hikmet DELEBE'ye bırakıyorum Katılımınız için teşekkür ederim.

Av. Hikmet DELEBE;

Diyarbakır Barosunun çok kıymetli üyeleri hepinizi saygıyla selamlıyorum. Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir ELÇİ'nin katledilişinin üzerinde  yaklaşık 8 ay geçti. 28 Kasım 2015 tarihinde onlarca kameranın önünde gerçekleşen bir cinayetin üzerinden bu kadar uzun süre geçmesine rağmen hiçbir gelişme yaşanmaması bizi üzmektedir. Burada bir şeyin altını çizmekte fayda var malum 15 Temmuz akşamı bir darbe teşebbüsü gerçekleşti. Bu darbe girişiminden sadece siyasi iktidar değil toplumun bütün kesimine yönelik yapıldı. Bu darbe girişimi demokrasiyi ortadan kaldırmaya yönelik bir yaklaşımdır. Bu aşamada meydana gelen toplumsal uzlaşma özellikle Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan Kürt sorununun çözümü için de bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Bizler bölge hukukçuları olarak yakın zamanda alınan OHAL kararının da demokratik özgürlük ve kazanımları ortadan kaldıracak bir tehlike olarak görüyoruz. OHAL kararı ile hakkın özüne kesinlikle dokunulmamalıdır. OHAL kararı insanların seyahat ve haberleşme özgürlüğünü ve diğer temel hak ve özgürlükleri tehlikeye sokmamalıdır. Eğer bu hakların kısıtlanması yönünde adımlar atılacaksa kesinlikle bu OHAL kararına karşı tavır sergileyeceğiz.

Ben Şanlıurfa Barosu Başkanı olarak değerli insan hakları savunucusu, değerli hukukçu saygıdeğer Tahir ELÇİ'yi saygıyla anıyorum. Hukuk dünyasını, bütün STK'ların başı sağ olsun. Tahir ELÇİ dosyasında da Şanlıurfa barosu olarak Diyarbakır Barosuna olan desteğimiz sürekli devam edecek, kendilerini yalnız bırakmayacağız. Hepinize saygılarımı sunuyorum.