Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 216. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

01.07.2016

Baro Başkanımızın Katledilişinin 216. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

 

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 216. Gününde Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı.

Etkinlikte konuşan Baro Başkan Yardımcımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi.

Değerli basın emekçileri, Hoş geldiniz

Yine bir Cuma günü aynı saatte sevgili Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin katledilişini ve soruşturma dosyasının etkili bir şekilde yürütülmeyerek faillerin ve arkasındaki karanlık odakların yargı önüne çıkarılmayışını protesto etmek amacıyla Diyarbakır Adliyesi önünde  Diyarbakır Barosu üyesi olarak toplanmış bulunuyoruz.

Tahir ELÇİ2nin katledilişinin üzerinden 7 ayı aşkın bir süre geçti. Ne yazık ki henüz soruşturma dosyasında bir şüpheli veya fail yok. Soruşturma makamları tarafından sonuca tesir edeceği failleri ve arkasındaki karanlık güçleri bulmaya yönelik etkili bir soruşturma yok ve işin en acı tarafı, şahsi kanaatim olarak buna dair bir niyet olmadığını düşünüyorum.

Geçen hafta değerli Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin  vurulduğu sokakta bulunan Mardin Kebap Evi isimli iş yerine ait görüntülerin 6 ayı aşkın bir süreden sonra adli tıptan çözülerek gönderildiğine dair bilgiyi sizlerle paylaşmıştık. Ne yazık ki savcılığın bize verdiği hard disk çözülebilir bir durumda değil. Tahir ELÇİ Soruşturma Komisyonu üyeleri olan iletişim uzmanları, radyo-televizyon uzmanları bu hususta bir cihaz alınması gerektiği ve bu şekilde kayıtların çözülebilme ihtimalini dile getirmişlerdi. Ancak tarafımızca bu cihaz temin edilmiş olmasına rağmen bu hard diski çözemedik ve bence soruşturmanın en önemli delili olan ilgili kamera kaydını izleyemedik. Adli tıp şube başkanlığının bu kayıtları izlenebilir bir durumda savcılığa göndermesi ve savcılığın da bu kayıtları bizlere teslim etmesi gerektiğini bir kez daha yinelemek istiyorum.

Ayrıca bildiğiniz üzere bölgemizde ne yazık ki son aylarda toplumu çok ciddi bir şekilde ağır insan hakları ihlalleri yaşanmakta. Yaşam hakkından barınma özgürlüğüne neredeyse tüm temel hak ve özgürlükler ihlal edilmekte. bildiğiniz üzere Lice'de 3 ölü ve 3 yaralının bulunduğu, oradaki köylülere işkence yapıldığı şeklinde çok ciddi iddialar bulunmakta. Dün Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Lice'den getirilen üç cenazenin otopsi işlemleri yapıldı. Baromuz Yönetim Kurulu üyesi Av. Bayram İNCEKARA hastaneye intikal ederek söz konusu otopsi işlemlerine Barosuz adına katılmak üzere olay yerine gitti. Soruşturma savcısıyla görüşmek ve otopsi işlemlerine katılmak üzere bir talepte bulundu. Ne yazık ki soruşturma savcısı tarafından ne kendisine bir bilgi verildi ne de otopsi işlemine dahil edildi. Dediğim gibi iddialar çok ciddi. 3 sivil vatandaşın öldürülmesinden ve 3 sivil vatandaşın da  yaralandığından söz ediliyor. Bu iddiaların etkili bir şekilde araştırılması, faillerin yargı önüne çıkarılması gerekiyor. Ancak öncelikli olarak soruşturma makamlarının kamuoyunu bu hususta bilgilendirmesi gerekiyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın veya Lice Cumhuriyet Başsavcılığı'nın basına ve kamuoyuna bu hususta ayrıntılı ve doyurucu bir bilgi vermesi gerekiyor. Bu talebimizi sizler aracılığıyla her iki Cumhuriyet Başsavcılığında da yineliyoruz.