Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 195. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

10.06.2016

Baro Başkanımızın Katledilişinin 195. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

 

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 195. Gününde Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı.

Etkinlikte konuşan Baro Yönetim Kurulu Üyesi Av. Cihan İPEK ve Baromuz Üyesi Av. Cebbar LEYGARA şunları söyledi.

Değerli basın mensubu arkadaşlar bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim.

Baro Başkanımızın öldürülmesinin üzerinden 195 gün geçti. Maalesef hala failler bulunamadı. Bizler o günden beri her cuma güne hem kendisini anmak hem de faiilleri bulmayan ve bu işte sorumlu olanları göreve davet etmek ve protestomuzu yapmak üzere Cuma günleri burada toplanıyoruz. Bugün yine bu amaçla buradayız. Bu haftaki etkinliğimizde konuşma hakkını üyelerimize de vermek istiyoruz. Sözü üyelerimizden Av. Cebbar LEYGARA beye vermek istiyorum.  Kendisi 26 yıldır Baromuzun üyesi ve Tahir Beyi de yakından tanımaktadır. Teşekkür ediyorum.

Av. Cebbar LEYGARA 

Arkadaşlar hoş geldiniz. Bugün burada protestolarımıza devam etmemiz, sevgili meslektaşımız, arkadaşımız ve yoldaşımız Tahir ELÇİ'nin katillerinin bulunmaması veya bulunmak istenmemesine ilişkin protestolarımıza devam ediyoruz. Biz Tahir'in anısını, mücadelesini ve çizgisini ne unutacağız ne de unutturacağız. Katiller bulunana kadar da bu protestomuz devam edecek.  Bir kere daha başta hükümeti,  İç işleri bakanını ve Adalet bakanını göreve davet ediyoruz. Aradan tam altı ay geçti ancak tek bir fail yok, soruşturmada bir adım bile ilerlenilmedi.  Fail sıfatıyla yargının elinde hala kimse yok. Bu Türk yargısının ayıbıdır. Bir kere daha komuoyu önünden sesleniyoruz. Failler bulunsun. Sevgili Tahir'in katilleri bir an önce bulunup yargı önüne çıkarılsın. Tahir'in mücadelesine sahip çıkacağız, mücadelesinin arkasında olacağı. Saygılar sunuyorum.