Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 188. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

03.06.2016

Baro Başkanımızın Katledilişinin 188. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

 

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 188. Gününde Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı.

Etkinlikte konuşan Baro Başkan Yardımcımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi.

Değerli basın emekçileri, Hoş geldiniz.

Baro Başkanımız Tajhir ELÇİ'nin katledilişinin üzerinden altı ayı aşkın bir süre geçtir. Her hafta olduğu gibi bu hafta cuma günü de Başkanımızı anmak üzere Diyarbakır Adliyesi önünde bulunmaktayız. Bugün aramızda Bitlis Baro Baro başkanımız sayın Enis GÜL bulunmakta. Ben sözü kendisine bırakmak istiyorum.

Bitlis Barosu Başkanı Enis GÜL;

Değerli arkadaşlarım, rahmetli Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin katledilişinin üzerinden altı ayı aşkın bir süre geçti. Bu münasebetle burada her hafta yapılan anma etkinliğine katılmış bulunmaktayız. Dosyada altı ay geçmesine rağmen hiçbir ilerleme kaydedilmiş değil. Bu durum bizleri hukuk ve demokrasi adına üzmektedir. Bu dosyanın ağır aksak ilerlemesi bizleri derinden üzmekte ve bizleri ötekileştirmektedir. Açıkçası bu soruşturmadan çok da etkili bir sonuca varılacağını düşünmüyoruz. Soruşturmada sözde bir itirafçının beyanları oldu biliyorsunuz. Soruşturma dosyası avukatı bu durumu yalanlamasına rağmen soruşturma makamı, savcılar çıkıp bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı. Soruşturmanın kamuoyu önünde bu kadar sulandırılması bizi derinden yaralamaktadır.

Soruşturma makamlarının, savcıların bu dosyada ne kadar isteksiz davrandığını biz çok iyi biliyoruz. Ancak şunu da sizler aracılığınızla bir kez daha ifade etmek isterim ki biz avukatlar bu dosyanın takipçisi olacağız. Bu dosyanın peşini bırakmayacağız. Biz hukuk kurumları, Barolar ve STK'lar olarak Diyarbakır Barosunun her zaman arkasında olacağız ve bu süreçte kendilerine her türlü desteğimizi sürdüreceğiz.

Hepinize teşekkür ediyorum.