Baro Başkanımızın Katledilişinin 181. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

27.05.2016

Baro Başkanımızın Katledilişinin 181. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 181. Gününde Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı.

Etkinlikte konuşan Baro Başkan Yardımcımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi.

Değerli basın emekçileri, Hoş geldiniz.

Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu olarak daha önce almış olduğumuz karar gereği bu gün de her hafta Cuma günü olduğu gibi Diyarbakır Adliyesi önünde Başkanımız Tahir ELÇİ’yi anmak üzre toplanmış bulunmaktayız. Batman Barosu Başkanı Sayın Ahmet SEVİM, Batman Barosu Yönetim Kurulu üyeleri ve avukatları bugün aramızda bulunmaktadır. Bu haftaki konuşmayı yapmak  üzere sözü Batman Barosu Başkanı Av. Ahmet SEVİM’e bırakıyorum.

Değerli basın mensupları

Üzerinden altı ay geçmiş olmasına rağmen, verdiği insan hakları, barış ve adalet mücadelesi ile hepimize öncülük etmiş sevgili dostumuz ağbimiz Tahir Elçi’nin katilleri maalesef hala ortaya çıkarılmış değil.

Neredeyse bütün mesleki hayatını cezasızlıkla mücadeleye faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması çalışmalarına hasretmiş bu konuda ısrarcı olmuş ve bitmez tükenmez enerjisi ile çaba sarfetmiş Tahir Elçi şunu çok iyi biliyordu ki, hakikat ortaya çıkmaz ve adalet tesis edilmez ise hayat hiç kimse ama hiç kimse için güvenli olmayacak, toplumsal barış tesis edilemeyecektir. Onun çabasının ve motivasyonunun ahlaki temeli bu idi.

Bu nedenle adliye koridorlarında da toplantı salonlarında da, sokakta da, yani hayatın her alanında bu değerleri hepimize hatırlattı bu uğurda yaşadı.

Bugün bu toplumun yaşadığı fiziksel ve ruhsal ağır tahribat O’nun barış ısrarının adaleti tesis çabalarının ne kadar hayati ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Her uyarısının yıkık bir fotoğraf karesi olarak zihnimizde karşılığı var maalesef.

İşte bizler Batman Barosu, Diyarbakır Barosu ya da Bölge Baroları olarak her toplantımızın ilk gündem maddesi olarak rahmetli Tahir Elçi’yi anmak ve bu dosyaya dikkat çekmekle sadece onunla olan şahsi hukukumuzu dostluğumuzu savunmuyor ya da hatırlatmıyoruz, aynı zamanda bu toplumun hukukunu, barışı ve adaleti savunuyoruz. Bu gerçek, bir yandan bize bıraktığı miras öte yandan bizim mesleki, insani, ahlaki yükümlülüğümüz ve bu topluma olan borcumuzdur.

Bu nedenle, bugün biz buraya sadece Diyarbakır Barosu ile dayanışmaya gelmedik. Yaşamda, adalette, barışta ısrar için geldik. Şu an açıklama yaptığımız yer Tahir Elçi’nin sesinin yankılandığı yerdir. Biz O’nun “ille de barış ve adalet” diyen sesini hem duymaya hem de duyurmaya geldik.