Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 153. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

29.04.2016

Baro Başkanımızın Katledilişinin 153. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

 

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 153. Gününde Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı.

Etkinlikte konuşan Baro Başkan Yardımcımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi.

Değerli basın emekçileri, Hoş geldiniz.

Sevgili Baro Başkanımız Tahir ELÇİ'nin katledilişinin üzerinden 5 ay gibi uzun bir süre geçti. Daha önce de kamuoyuyla paylaştığımız üzere Tahir ELÇİ2nin failleri bulunana kadar Adliye önünde demokratik hakkımızı kullanarak, demokratik eylem ve etkinliklerde bulunacağız. Faillerin ve arkasındaki karanlık ellerin bulunamamasına, bulunmamasına yönelik, soruşturma dosyasının eksik ve aksak bir şekilde yürütülmesine ilişkin protesto hakkımızı kullanmak için yine buradayız. Soruşturmanın  etkili bir şekilde yürütülmediğini her fırsatta dile getirdik. Bu görüşümüzü bugün bir kez daha sizinle paylaşmak istiyoruz.

Dosya hakkında birkaç hususa değinmek istiyorum. Dosyada gizlilik kararı bulunmamasına rağmen bugüne kadar soruşturma dosyasının tamamı bizimle paylaşılmadı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısıyla hem sözlü hem de yazılı yüzlerce görüşme yapmamıza rağmen soruşturma dosyasının tarafımıza verilmesi hususunda, buna rağmen soruşturma dosyasının tamamının bizimle paylaşılmadığını biliyoruz. Örneğin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden gelen bir yazı var. Bu yazının savcılığa gelebilmesi için savcılığın bir müzekkere ile bunu emniyetten istemiş olması gerekiyor. Ancak dosyanın bizimle paylaşılan bölümünde bu yazının cevabı var ama kendisi yok. Bu da soruşturma dosyasının tamamen tarafımıza verilmediğini gösteriyor.

Bir diğer husus 16-17 Mart tarihlerinde, olayın üzerinden epey zaman geçtikten sonra Ankara'dan gelen bir ekip ile olay yeri incelemesi yapıldı. Olay yeri incelemesi sırasında bırakın bir delil bulmak, olayın olduğu sokaktaki parke taşları dahi sökülmüş, Cami avlusunun duvarı yıkılmış ve minare etrafındaki yapılar yerle bir edilmişti. Bu nedenle tam bir olay yeri inceleme yapıldığını söylemek hukuken mümkün değildir. Değerli Başkanımız Tahir ELÇİ'nin yüzünün dönük olduğu, ölümüne sebep olan kurşunun çekirdeğinin isabet etmesi ihtimalinin yüzde 100'e yakın olduğunu düşündüğümüz yere 250 civarında isabet etmiş kurşun vardı. Bu kurşun deliklerini keşif yerinde bulunan arkadaşlarımız teker teker saydılar. Ancak o yere isabet eden noktada sadece üç tane çekirdek bulunabildi. Geriye kalan çekirdeklerin kim tarafından, niye toplandığı, buradaki delillerin acaba bilinçli olarak mı yok edildiği, kaybedildiği sorusunu sormamak elde değil. Bunu da aracılığınızla tüm kamuoyuyla paylaşmak isterim.

Sonuç olarak Tahir ELÇİ'nin katillerinin ve arkasındaki güç odaklarının bulunmasına yönelik soruşturma dosyasında henüz sonuca etki edecek bir delil bulunamamıştır. Değerli Başkanımızın bir sözü vardı. "Diyarbakır polisi isterse her olayı çözer" Biz de Başkanımızın bu sözüne binaen soruşturma makamlarından ve devlet yetkililerinden bu olayı istemeleri halinde rahatlıkla çözebileceklerini bildiğimizi ve olayın bir an önce aydınlatılmasını, katillerin bulunup adalet önüneçıkarılmalarını talep ediyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum.