Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 146.Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz.

19.10.2018

Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 145. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Cihan AYDIN şunları söyledi; 

Değerli Meslektaşlarım Değerli basın mensupları, hepiniz hoş geldiniz ;

Değerli Baro Başkanımızın katledilişinin üzerinden üç yıla yakın zaman geçmiş durumda,  bugün 146. Haftadır Diyarbakır Adliyesi önünde bu cinayeti unutturmamak için faillerin ortaya çıkarmak için Sayın Başkanımızın İnsan Hakları mücadelesini, fikirlerinin yaşatılması için bir kez daha buradayız. Sayın Tahir ELÇİ’yi bugün mezarı başında yad etti,k orada da şunu söyledim o bize çok büyük bir miras bıraktı Diyarbakır Barosuna büyük bir miras bıraktı. Omuzlarımızda çok büyük bir yük var bunun farkındayız. Yönetim Kuruluna seçilen arkadaşlarımızla birlikte bugün bu konuyla ilgili ilk kez huzurunuzdayız. Geldiğiniz için teşekkür ederim. Bu eylem hiçbir şüpheniz  olmasın devam edecek. Çünkü biz biliyoruz ki bu cinayeti unutmak isteyenler var, bu cinayetin toplumun belleğinden silinmesini isteyenler var. Ama biz bu cinayeti ısrarlı bir şekilde belleklerimizde kazınması için toplumun hafızasında silinmemesi için elimizden geleni yapacağız. Bu cinayetin aydınlatılması için Başkanımızı katledenlerin ortaya çıkarılması ve yargıya teslim edilmesi için sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. 

Bundan sonra bu etkinliği farklı bir fotmatta yapmayı düşünüyoruz. bu eylemle. Sayın Tahir ELÇİ'nin faillerinin bulunması için ısrarlı bir şekilde taleplerimiz szilerle paylaşacağız. Am aynı zamanda bu etkinliği bir İnsan Hakları kürsüsü haline getireceğiz. Tahir ELÇİ İnsan Hakları kürsüsü adı altında, her hafta burada o günkü, o haftaki yada o aydaki güncel bir meseleyle ilişkin olarak Temel Hak ve Özgürlüklere yönelik meselelere ilişkin olarak yapılan ihlallere ilişkin olarak burada görüşlerimizi sizlerle paylaşacağız kamuoyuyla paylaşacağız. Çünkü şunu biliyoruz: Tahir Elçi sadece bir hukukçu değildi, iyi ve güçlü bir insan hakları avukatıydı ne yazık ki bu mücadelesi sırasında yaşamını yitirdi.  Bir kültürel varlığımızın korunması için buna yönelik suikaste  itiraz etmek için ordaydı ve o mücadelesi sırasında yaşamını yitirdi. Bunun yanı sıra Tahir ELÇİ bir çok ağır İnsan Hakları İhlallerinin Avukatlığını yaptı. Ulusal ve Uluslararası merciler önünde bu davaların Avukatlığını yaptı. Dolaysıyla Tahir ELÇİ aynı zamanda güçlü bir İnsan Hakları savunucusuydu ve Avukatıydı.

Bizde onun bu anısını bu mücadelesini yaşatmak için arkadaşlarımla bir karar aldık. bundan sonra her hafta bu alanda olacağız, o günün, o haftanın yada o ayın güncel İnsan Hakları ihlali  neyse biz konuda görüşlerimizi de kamuoyuyla, meslektaşlarımızla ve sizlere paylaşacağız. Yani burası bir İnsan Hakları kürsüsü olacak.

İlginiz ve alakanız için tekrar teşekkür ediyorum, Meslektaşlarımı tekrar katılımları için teşekkür ederim.