Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 142.Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz.

21.09.2018

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 140 haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi;
Değerli Basın Mensupları; Tam 142. Haftadır buradan Diyarbakır Adliyesi önünde Diyarbakır Barosu olarak Tahir ELÇİ'nin mücadele arkadaşları olarak, Sevenleri, Dostları olarak Tahir ELÇİ'nin faillerini, katillerini ve arkasındaki karanlık odakları soruyoruz.
hepinizin bildiği üzere Tahir ELÇİ hem Baro Başkanlığı döneminde hem de önceki meslek yaşamında Barışa, adaletin tecellisine hizmet etti. son nefesine kadar barış için, toplumsallık, birliktelik için, adalet için mücadele etti. Toplumu var eden değerlerin korunması adına tüm benliğiyle mücadele etti ve savaştı. Katledildiği anda bile Diyarbakır'ın sembolü olan en büyük kültürel ve tarihi miraslarımızdan biri Dört ayaklı minarenin gördüğü tahribatı kamuoyuna sunmak, buna dikkat çekmek, çatışmalı ortamın ve çatışmalı sürecin son bulmasını, barışın müzakeresinin, diyalogun, dostluğun, barışın ve kardeşliğin tecellisini vurgulamak için oradaydı. Ancak o gün; 28 Kasım 2015 günü alçakça, haince bir şekilde katledildi. Tahir ELÇİ vicdanın, adaletin, barışın ve kardeşliğin sessiydi. Biz mücadele arkadaşları olarak ve Diyarbakır Barosu olarak asla ve asla bu yoldan, bu mücadeleden geri durmadık. İnsan Haklarını, demokrasiyi, barışı ve kardeşliği savunduk; özgürce, eşitçe herkesin kendi kimliğiyle, öz varlığıyla, kendini gerçekleştirebildiği, var olduğu bir toplum için mücadele ettik ve bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir.
Ne yazık ki Tahir ELÇİ soruşturma dosyasına ilişkin olumlu bir gelişmeyi sizlere aktaramıyoruz çünkü soruşturma dosyasında bir ilerleme yok. Daha önceki eleştirilerimizde eksiklikleri defalarca buradan dile getirdik. Tahir ELÇİ cinayeti karanlık bir dönemin açılmasına, tekrar çatışmalı dönemin başlamasına yüz tutan bir cinayeti. Tahir ELÇİ cinayetinin aydınlatılmasının Türkiye demokrasisindeki kutuplaşmanın ortadan kalkmasına ciddi bir katkı sunacağını da buradan bir kez daha dile getirmek istiyorum. Tahir ELÇİ soruşturma dosyasında her hafta söylediğimiz gibi 3 yıla yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen bırakınız bir sanığı açılmış davayı yargı karşısına çıkarılmış yargılamaya başlamış bir kimseyi şüpheli sıfatıyla ifadesine dahi başvurulmuş hiçbir kimse bulunmamaktadır. Tahir ELÇİ cinayeti bir Cumhuriyet Savcısının tek başına aydınlatamayacağı kadar büyük bir olay, güçlü bir siyasi iradenin bu cinayetin aydınlatılması gerekliğinin altını defalarca çizdik buradan. Ben siyasal iktidara buradan bir kez daha sesleniyorum; Tahir ELÇİ cinayetinin aydınlatılması için gerekli iradenin gösterilmesi bir kez daha talep ediyorum. katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.