Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 141.Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

14.09.2018

        

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 140 haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkan Yardımcımız Av. Sertaç BULUTTEKİN şunları söyledi;  

Değerli Basın Emekçileri Hoşgeldiniz

         Bugün Tahir Elçi’yi anmak ve Tahir Elçi cinayeti hakkında etkin bir soruşturma yürütülmesini dile getirmekiçin Diyarbakır Adliyesi önünde 141. Kez toplanmış bulunmaktayız.

Değerli Basın Mensupları;

         Aslında burada gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde sadece Tahir Elçi’yi anmıyoruz. Bu etkinliklerimizde Tahir Elçi’nin şahsında diğer taraftan darbelerde, sıkıyönetimlerde,ohallerde katledilenleri, faili meçhul binlerce canı, gözaltında kaybedilen yüzlerce insanı, asit kuyularına atılan insanları, küçücük bedeni bombayla parçalanan Ceylan Önkol’u,Roboskide bedenleri savaş uçaklarından atılan bombalarla ile paramparça edilen 34 Canı, sokak ortasında vurularak öldürülen ve günlerce cansız bedeninin alınmasına izin verilmeyen Tayyibet Anayı, cansız bedeni derin dondurucuda bekletilmek zorunda kalan Cemile’yi ve sayamadığımız haksız yere katledilmiş nice insanımızı anıyoruz.

         Bu etkinliklerde yine Tahir Elçi’nin şahsında Kendisi gibi hak ve adalet için mücadele eden ve özellikle yaşamlarını ortaya koyan müstesna insanlarımızı da anıyoruz. Verdikleri hak ve adalet mücadelesi ile ateşe su taşıyanları minnetle, şükranla anıyoruz. Çünkü biliyoruz ki haksızlığa, adalete ve yalana karşı olmak ile haksızlığa, adaletsizliğe ve yalana karşı durmak farklı şeylerdir. İkincisi zordur; irade ister, cesaret ister, sabır ister…

Değerli Basın Emekçileri

         Malumunuz olduğu üzere,Tahir Elçi cinayetinden bu yana 3 yıla yakın bir süre geçti. Bu kadar uzun bir süre geçmesine rağmen, toplumu derinden sarsan bu cinayete ilişkin etkin bir soruşturma yürütülmedi. Cinayetin aydınlatılması için Diyarbakır Barosu olarak yaptığımız tüm çağrılar da maalesef ilgililerin ve yetkililerin suskunluğu ile karşılık buldu. Başta Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere ilgili tüm yetkililere seslenmek istiyoruz: gerek bizler ve gerekse de toplum Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için gereken sabrı fazlası ile ortaya koydu. Sizler de artık gerekli iradeyi ve cesareti gösterin ve üstünüze vazife bu cinayeti aydınlatmak için gerçek, samimi ve etkin adımları atın.

Anma etkinliğimizi sonlandırırken; değerli basın emekçilerine, saygıdeğer Katılımcılara ve yürekleri bizimle olan hak ve adalet savunucularına teşekkür ederiz.