Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 140.Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz…

07.09.2018

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 140 haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi;
Değerli Basın mensupları ; Diyarbakır Barosu olarak tam 140. Haftadır burada sevgili Tahir ELÇİ'nin katillerini ve arkasındaki karanlık odakların yargı karşısına çıkarılmasını talep ediyoruz. Ama ne yazık ki alçakla gerçekleştirilen bu cinayetin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen henüz soruşturma dosyasında şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmış kimse bulunmamakta. Tahir ELÇİ bütün yaşamını adalet, barış ve demokrasi mücadelesine adadı. Tahir ELÇİ adaletin, vicdanın ve barışın sesi oldu. Faili meçhul cinayetlerin, köy yakma davalarının avukatı oldu.
Birçok İnsan Hakkı ihlallerini ortaya çıkardı ama ne yazık ki alçakça bir şekilde katledildi ve henüz katilleri yargı karşına çıkarılmış değil. Biz Diyarbakır Barosu olarak bu soruşturma dosyası aydınlana kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha dile getirmek istiyoruz. Bugün aramızda Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Sayın Meral DANIŞ BEŞTAŞ bulunmakta. Katılımlarından dolayı Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Sayın Meral DANIŞ BEŞTAŞ'a teşekkür ediyorum.