Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 136. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

03.08.2018

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 136. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Genel Sekreterimiz Av. Mahsum BATI şunları söyledi ;


Değerli Basın Mensupları hepiniz hoş geldiniz ; Diyarbakır Barosu olarak yine bir cuma günü Diyarbakır Adliyesi önündeyiz. Sevgili Baro Başkanımız Tahir ELÇİ için tam 136 haftadır her cuma günü Diyarbakır Adliyesi önünde soruşturma dosyasının herhangi bir ilerleme olmamasının ve faillerin bulunamaması protesto etmek amacıyla toplanıyoruz.
bugün yine bu maksatla Diyarbakır Adliyesi önündeyiz, Sevgili basın mensupları geçen haftalarda dile getirdiğimiz gibi soruşturma dosyasında henüz bir fail, bir şüpheli bulunmamaktadır. dosyada bir ilerleme henüz yok. dosyada maddi delil anlamında bir gelişme olmadığı gibi bu soruşturma dosyasını bu cinayeti aydınlatma yönünde bir siyasi iradenin de olmadığını görüyoruz. daha önce seslendiğimiz gibi yine buradan soruşturma makamlarına, Adalet Bakanlığına, İçişleri Bakanlığına yani bu işi çözmekle mükellef olanlara bir kez daha sesleniyoruz. soruşturtma dosyasına sunduğumuz yüzlerce dilekçelerimizde belirttiğimiz gibi Tahir ELÇİ'nin failleri nerede, failler neden bulunmuyor. Tahir ELÇİ'nin faillerini bulup yargıya teslim edin. buradan soruşturma dosyasına sunduğumuz bu talepleri sizler aracılığıyla kamuoyuna ve yetkili makamlara bir daha iletiyoruz.


Sevgili Basın mensupları, biz Diyarbakır Barosu olarak Tahir ELÇİ'nin sevenleri, dostları, arkadaşları olarak bu soruşturma dosyasının peşini bırakmayacağımızı defaatle söyledik. yine buradan yineliyoruz Tahir ELÇİ'nin failleri bulunu yargı önüne çıkarılıncaya kadar ve hak ettikleri cezayı alıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.