Baro Başkanımızın Katledilişinin 135. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz…

27.07.2018

Baro Başkanımızın Katledilişinin 135. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz…

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 135. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi.

Değerli Basın Emekçileri hoş geldiniz ;  Hepinizin bildiği üzere 28 Kasım 2015 günü sevgili Tahir ELÇİ alçakça bir şekilde Diyarbakır'ın sembolü olan tarihi dört ayaklı minarenin uğramış olduğu tahribata dikkat çekmek üzere orada basın açıklaması yaptığı esnada katledildi.

üzerinden üç yıla yakın bir süre geçmek üzere ne yazık ki henüz soruşturma dosyasında Tahir ELÇİ'nin faillerinin bulunması için bir arpa boyu yol dahi alınmış değil. biz Diyarbakır Barosu olarak o günden bu güne her Cuma günü aynı saate saat: 13:30'da Diyarbakır Adliyesi önünde Tahir ELÇİ'nin katillerini sormak, Tahir ELÇİ'nin faillerinin bulunmayışını protesto etmek için Diyarbakır Adliyesi önünde toplanıyoruz.

Tam 135 haftadır buradan siz değerli basın mensuplarının aracılığıyla Tahir ELÇİ'nin faillerinin bulunmasını talep ediyoruz. Tahir ELÇİ'nin faillerinin niye bulunmadığını soruyoruz. Bir yıla aşkın süredir her birinizin dikkatini çektiği üzere yetkili makamların Hükümet yetkilerinin, Hükümet kaynaklarının, Adalet Bakanlığının,  İçişleri Bakanlığının üst düzey yetkililerinin Tahir ELÇİ soruşturma dosyasında Tahir ELÇİ'nin faillerinin bulunması hususunda her hangi bir açıklama veya beyanlarının olmadığını hepimiz biliyoruz.

Tahir ELÇİ soruşturma dosyası bizce unutturulmaya çalışmaktadır. oysa ki buradan defalarca dile getirdik, Tahir ELÇİ soruşturma dosyası Türkiye toplumunun demokratikleşmesi, ölümünden bu yana gerçekleşen karanlık hadiselerin ,hukuk dışı ,demokrasiden uzak ortamın ortadan kaldırılarak tekrar normal bir düzene ve olağan bir düzene demokrasiye, hukuka geri dönüşün temel bir adımlarından biri olacağını defaatle dile getirdik. Biz Diyarbakır Barosu olarak yetkililere, Tahir ELÇİ soruşturma dosyasını aydınlatılacağına tüm yönleriyle faillerin ve arkasındaki odakların bulunacağına dair söz verenlere buradan bir kez daha hatırlatıyoruz. Tahir ELÇİ'nin faillerini bulunuz ve sözünüzü tutunuz. yetki ve sorumluluklarınızın gereğini yapınız. Biz Diyarbakır Barosu olarak Tahir ELÇİ'nin faillerinin bulunana kadar bu mücadelemizi süreceğini bir kez daha belirtiyor ve Tahir ELÇİ soruşturma dosyasının Tahir ELÇİ cinayetinin failli meçhul dosyalar kervanına katılmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğimiz altını çiziyoruz. katılımlarınız için teşekkür ediyoruz.