Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 133. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz…

13.07.2018

Baro Başkanımızın Katledilişinin 133. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz…

         Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 133. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkan Yardımcımız Av. Sertaç BULUTTEKİN şunları söyledi;

         Değerli Basın EmekçileriHoşgeldiniz

         Bugün Başkanımız Tahir Elçi’yi anmak ve Tahir Elçi cinayeti hakkında etkin bir soruşturma yürütülmesiiçin Diyarbakır Adliyesi önünde 133. Kez toplanmış bulunmaktayız.

         Değerli Basın Emekçileri;

         Malumunuz olduğu üzere,Tahir Elçi cinayetinden bu yana 2,5 yıldan fazla bir süre geçti. Bu kadar uzun bir süre geçmesine rağmen, toplumu derinden sarsan bu karanlık cinayete ilişkin hiçbir şekilde etkin bir soruşturma yürütülmedi. Cinayetin aydınlatılması için Diyarbakır Barosu olarak yaptığımız tüm çağrılar da maalesef ilgililerin ve yetkililerin suskunluğu ile karşılık buldu. Ama Biz adalet talep edenler olarak bu suskunluğu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Özellikle de devlet yetkililerin suskunluğunu! Neden bu suskunluk? Bildiğiniz gerçekler mi Sizleri suskunlaştırıyor? Türkiye’nin en kadim kentlerinden birinin Baro Başkanı öldürülüyor, üstelik devlet protokolünde yeri olan Baro Başkanı öldürülüyor ve Sizler Devlet yetkilileri olarak tam 2,5 yıldır suskunluğa gömülüyorsunuz. Elbette ki bu suskunluğunuz,hem bizlerde hem de toplumda devlet yetkililerine dair derin kuşkulara neden oluyor.

         Değerli Basın Emekçileri;

         Tahir Elçicinayetine ilişkin soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına ve soruşturma dosyası elinde olan Savcılara da tavsiyede bulunmak istiyoruz.Sizler de Tahir Elçi’yi örnek alın: Onun yaptığı gibi, adalet ve hak yolunda korkusuz ve cesur olun. Meslektaş olduğunuz Tahir Elçi hukukçu ve hak savunuculuğu kimliği ile gerçekten hepimiz için iyi bir örnektir…

         Değerli Basın Emekçileri;

         Tahir Elçi, Diyarbakır Barosu’nun tarihsel süreç içinde oluşturduğu kurumsal kültürüne ve kimliğine yakışır bir şekilde adaletsizliklere karşı hep mücadele etmiş, hiçbir zaman suskun kalmamıştır. Bizler de Tahir Elçi için adaletin gerçekleşmesi uğruna, bugüne kadar ortaya koyduğumuz duruşumuzdan vazgeçmeyecek ve asla suskun olmayacağız. Anma etkinliğimiz sonlandırırken bu hususu kararlılıkla ifade etmek isteriz.

         Tüm basın mensuplarına, katılımcılara ve adalet savunucularına teşekkür ederiz.