Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 132. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz…

06.07.2018

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 132. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Genel Sekreterimiz Av. Mahsum BATI şunları söyledi ;

Değerli arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz. Diyarbakır Barosu ve Tahir Elçi'nin arkadaşları, meslektaşları ve sevenleri olarak 132 haftadır,  Diyarbakır  Adliyesi önünde adalet arıyoruz.  Tahir  Elçi soruşturma dosyasında herhangi bir ilerlemenin olmamasını protesto etmek amacıyla her Cuma günü olduğu gibi bugün yine Diyarbakır Adliyesi önündeyiz.  Daha önce de defalarca dile getirdiğimiz gibi  Tahir Elçi soruşturma dosyasında henüz bir şüpheli bile bulunmamaktadır. Daha önce ifade ettiğimiz gibi  bizim açımızdan olay mahallinde silah kullanan  herkes  bizim için şüphelidir.  Ancak bu güne kadar savcılık makamından şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan hiç kimse yok.  Taleplerimiz rağmen  bu taleplerimiz yerine getirilmedi, dosyamız sürüncemede bırakıldı. Değerli basın mensupları biz Diyarbakır Barosu olarak, bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Tahir Elçi'nin faili ve failleri bulunup yargı karşısına çıkarılıncaya kadar bu eylemimiz devam edecektir.

Bugün İzmir 1'inci  Ağır Ceza Mahkemesi'nde  saat 14.00'da dava görülmeye başlanacak. 1993 yılında Jandarma Bölge Komutanı Bahtiyar Aydın'ın  öldürülmesiyle başlayan, onlarca sivilin ölümü ve yine onlarcasının yaralanması Lice'de yüzlerce evin tahrip edilmesiyle neticelenen ve kamuoyunda   Lice davası olarak bilenen dava bugün İzmir 1'inci  Ağır Ceza Mahkemesi'nde  görülecek ve muhtemelen bugün karara bağlanacaktır.  Tahir Elçi Lice davasının da avukatıydı. Oradaki mağdurların ve yaralananların savunucusuydu. Biz bu vesileyle buradan sesleniyoruz.  Biz Tahir Elçi'nin takip ettiği bu dosyayı takip etmeye devam edeceğiz. Bugün Baro Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımız  Lice davasını takip etmek için İzmir 1'inci  Ağır Ceza Mahkemesi'ndedirler. Tahir Elçi'nin takip ettiği bu dosyayı takip etmeye devam edecekler. Teşekkür ederiz arkadaşlar.