Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 131. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz…

29.06.2018

Değerli basın emekçileri,

tam 131 haftadır Diyarbakır Adliyesi önünde  Tahir Elçi'nin faillerini soruyoruz. Bu hafta İstanbul'da bir çok hukuk ve avukat örgütü bize destek ve  dayanışmada bulunmak üzere  burada aramızdalar. Ben  katılan kurumlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum,  sözü avukat Kemal Aytaç'a bırakıyorum.

Sevgili  meslektaşlarım, değerli basın mensupları,  bugün Diyarbakır'dayız. Adalet Nöbeti olarak dün İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde, etkinliğimizin 65'incisini  yaptık. Burada 131 haftadır amaçlanan, hedeflenen şeyle  bizim İstanbul'da 65 haftadır izini sürdüğümüz ve aradığımız şey aynı şey.  Adalet istiyoruz, adalet arıyoruz ve  adalet gerçekleşene kadar bu mücadeleyi ve dayanışmayı  sürdüreceğiz. Diyarbakır'da,  İstanbul'da, Edirne'de aklınıza neresi geliyorsa hatta bütün ülke değil,  bütün dünyada  adalet arıyoruz, adalet istiyoruz.

Bugün iki amaçla buradayız.  Birinci amacımız,  özellikle Diyarbakır Barosu'na dönük son dönemlerde  İçişleri Bakanı'nın sarf etmiş olduğu sözler, bunlar  hukuk, demokrasi ve insanlık adına  kabul edilebilecek sözler değildir.  Demokratik hiç bir ülkede  aksedilmez, iddia edilmez,  söylenemez. Varsa eğer yargı gereğini yapar.  Bu yaklaşımı kınıyoruz.  Yapılan bu haksızlık ve hukuksuzluğa karşı Diyarbakır Barosu'nun yanında olduğumuzu  ifade ediyoruz ve bu amaçla buradayız. 

İkinci amacımız da bugün Cuma biraz önce değerli arkadaşımızın da söylediği gibi Tahir Elçi ile ilgili 131 haftadır sürdürülen bir çaba, bir mücadele var.  Tahir Elçi  benim gençlik yıllarım da avukat olarak Eskişehir'de  yolumuzun kesiştiği bir meslektaşımız bir arkadaşımızdır.  Tanıdığım günden kaybettiğimiz güne kadar ve hala dostluğunu, insanlığını, hukukçuluğunu, değerini bildiğim ve yaddettiğim bir dostumdur. Bugün Tahir Elçi'nin  hesabını soramazsak, bugün adalet arayışımızı gerçekleştiremezsek, bu mücadeleyi devam ettirmezsek, sonuçlandıramazsak yarın çok daha olumsuz,  çok daha  fazla Tahirleri kaybedeceğiz demektir. Dolayısıyla Tahir Elçi önemli bir değerdir, hukukçudur. Bu yüzden buradayız. Tahir Elçi'nin şahsında  tüm haksızlığa uğrayan, katledilen,  şu anda cezaevinde tutuklu olan bütün meslektaşlarımızı burada anıyor, hepsini buradan selamlıyoruz.  Kimse boşuna heveslenmesin, bu ülkede mutlaka demokrasi,  mutlaka hukuk kazanacak,  haklar kazanacaktır. Bunun önünde hiç bir güç duramaz. Bu mutlaka bir gün gerçekleşecektir.

Bu inançla burada temsilen bulunduğum Özgürlükçü Hukukçular Platformu,  Çağdaş Hukukçular Derneği, Adalet Nöbeti,  Demokrasi İçin Hukukçular, TOHAV,  Katılımcı Avukatlar, Sosyal Hukuk, ÖDAV, Çağdaş Avukatlar Gurubu ve Kartal Hukukçular Derneği  adına hepinizi saygıyla selamlıyor, dayanışma dileklerimizi iletiyoruz.