Baro Başkanımızın Katledilişinin 127. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz…

18.05.2018

Değerli basın mensupları bildiğiniz üzere  tam 127 haftadır burada Tahir Elçi'nin katledilişini  ve faillerinin bulunmayışını protesto etmek için Diyarbakır Barosu olarak toplanıyoruz.  Bugün Sakarya Baromuz Başkanı Sayın  Zafer Kazan  etkinliğimize güç vermek, destek vermek ve dayanışmak, Tahir Elçi'nin faillerini ve katillerini sormak için burada . Ben sözü kendisine bırakıyorum.

Değerli dostlar ve değerli basın mensupları bugün Tahir Elçi'nin katledildiği o gün üzerinden 127 hafta geçti.  Biz hala bırakan bir faili bir şüpheli arıyoruz. Tahir Elçinin seslendiği bu Anadolu'nun kadim topraklarında adaleti, huzuru ve hukuk inşaa etmek, yeniden getirmek için Tahir Elçi'nin katillerini arıyoruz.   Çünkü hukuk devletinde adaletin hakim olduğu bir ülkede  faili  bulunamayan bir cinayet olamaz.  Eğer bir cinayetin faili bulunamıyor ise  o cinayet  herkisin bildiği kişilerce işlenmiş meşhur bir cinayettir.  Tıpkı Uğur Mumcuları katledenler gibi, tıpkı Abdi İpekçileri katledenler gibi, tıpkı Sabahattin Alileri yok edenler gibi, tıpkı Hrant Dink gibi aydınları ve yazarları  yok edenler gibi, bugün yine bir değerimiz  olan Tahir Elçi abimizi kaybettik.  Tam 127 haftadayız.

Tahir Elçi başlı başına Türkiye bir hak mücadelesi tarihidir. Hak mücadeleleri tarihinde adalet için, hukuk için, barış için bu ülkenin ve çocuklarımızın geleceği için kendisini ortaya koyan bara  başkanımızdı.  Ancak her adalet isteyenler karşılaştığı hazin sonlardan bir son ile karşılaştı.  Eve bugün katilleri arıyoruz, katilleri bıraktık bir şüpheli arıyoruz.  Tahir Elçi gündüz sokak ortasında  vuranlar kim. Bir dosyada herkesi tanık olarak dinlerseniz herkesin tanık oldukları dosyada şüpheli nerede.  Nasıl olurda bir şüpheli dahil bulunamaz dosyada. İfadesi dahi alınamaz.  Bu cinayetin işlediğine dair en ufak bir emare bulunamamış mı? Evet 127. hafta da bu gün yine bunu soruyoruz.  Çünkü biz bu ülkenin geleceğine inanıyoruz.  Çünkü biz bu ülkede barışı ve adaleti tesis etmek istiyoruz. Hukukun hakim olduğu bir ülke hayal ediyoruz.  Ama hayalimiz Tahir Elçi'ye katledenlerin, şüphelilerin tespit edilmesiyle, adaletin önüne çıkarılmasıyla  inşaa edilecektir.

Bir baro başkanını katledenleri bulamıyorsak adaleti, barışı, huzuru tesis edemeyiz.  Hukukun üstün olduğu bir ülkede  faili meçhul bir cinayet olamaz. Kabul etmiyoruz. Bizce faili meçhul hiç bir cinayet yoktur hiç dolmamıştır. Dolayısıyla biz Tahir Elçi'yi kim yada kimler hangi alçaklar katlettiyse, ülkenin barışına, adaletine ve huzuruna kim dinamit koyduysa bunların adalet karşısında, halkın önünde hesap vermesini istiyoruz. 127.  hafta bir son olmayacaktır. Aylar, yıllarca sürecek bir adalet nöbetini gelecek bir hak nöbetidir Tahir Elçi'nin faillerini aramak.  Ayrıca Türkiye'nin hak arama tarihinde yerimizi alacağımız ve faallerini bulacağımız mücadele sahasıdır.  Bitmeyecek bu arayış bitmeyecekti, adalet yeryüzüne, Diyarbakır'a Tahir Elçi özünde hakim oluncaya dek teşekkür ederim.