Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 126. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz…

11.05.2018

Baro Başkanımızın Katledilişinin 126. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz…

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 126. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi; 

Değerli basın mensupların hepiniz hoş geldiniz. Yine  bir cuma günü aynı saatte Diyarbakır Barosu olarak Adliye Sarayı önünde sevgili Tahir Elçi'nin faillerinin bulunmayışını protesto etmek amacıyla  toplanmış bulunuyoruz. Hepinizin bildiği üzere  Tahir Elçi'nin katli üzerinden 2,5 yıla yakın bir süre geçti. Soruşturma dosyasında ne yazık ki sizlerle paylaşabileceğimiz yeni bir gelişme, faillerin izini sürmeye yarayabilecek yeni bir delil  henüz yok soruşturma dosyasında. Tahir Elçi'nin katliyle kaotik bir ortama geri döndüğümüzü, çözüm sürecinin nihayete erdiği bir çatışmalı sürecin tekrar başladığı hepimizin malumu.

Ayrıca Türkiye'de toplumsal kutuplaşmanın, ayrışmanın ve saflara ayrılmanın  had safhada olduğu bir süreçten geçiyoruz. Tam da bu süreçte alınan bir erken seçim kararıyla ülke sandık  başına gidecek.  Bu seçimden Türkiye'deki her bir vatandaşın beklentisi, ayrışma ve kutuplaşmanın ortadan kaldırıldığı, barışın ve  adaletin inşa edildiği  bir toplumsal düzendir.  Ben buradan sizler aracılığıyla Cumhurbaşkanlığına aday olan  tüm kişilere ve siyasi partilere,  seçim vaatleri ve taahhütleri arasına  Tahir Elçi'nin katillerini, faillerini ve arkasındaki  karanlık odaklarını bulmalarını da eklemelerini istiyorum.  Hatta en başat ve en önde gelen  vaatlerinin bu olması gerektiğinin altını çiziyorum.  Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması demek toplumsal  barışın temel taşlarından, kilometre taşlarından birinin yerine oturtulması anlamına geliyor.  Cumhurbaşkanı adayı olan tüm kişilerden Tahir Elçi'nin faillerinin bulunmasını tekrar talep ederek katılımınız için  her birini ayrı ayrı teşekkür ediyorum.