Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 125. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz…

04.05.2018

Baro Başkanımızın Katledilişinin 125. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz…

 

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 125. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkan Yardımcımız Av. Sertaç BULUTTEKİN şunları söyledi; 

          Değerli Basın Emekçileri Hoşgeldiniz 

          Gerek fiilen ve gerekse de gönülleri ile burada Bizimle bulunan tüm hak ve adalet savunucularını saygıyla selamlıyoruz.

          Bugün Tahir Elçi’yi anmak ve Tahir Elçi cinayeti hakkında etkin bir soruşturma yürütülmemesini protesto etmek için Diyarbakır Adliyesi önünde 125. Kez toplanmış bulunmaktayız. Değerli Başkanımızın katledilmesinden bu yana 2,5 yıl geçti. Bu süre zarfında malumunuz olduğu üzere Tahir Elçi cinayetine ilişkin adalet adına tatmin edici, makul ve umut verici hiçbir gelişme yaşanmadı.

          Değerli Basın Emekçileri; bildiğiniz gibi farklı ortamlarda, farklı mecralarda ve özellikle buradan Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için sayısız çağrılarda bulunduk. Bu çağrılarımıza sorumlu hiçbir yetkiliden cevap alamadık. Çağrılarda bulunduğumuz yetkililerden artık bir beklentimiz olmadığını buradan açıklamak istiyoruz.

            Değerli Basın Emekçileri; bu aşamadan sonra Tahir Elçi cinayetine ve soruşturma dosyasına ilişkin daha somut konuları gündeme taşımak istiyoruz. Diğer taraftan da Tahir Elçi cinayetinin çözülmesi için Diyarbakır Barosu olarak kendi imkanlarımızı ve girişimlerimizi sonuna kadar kararlılıkla yürüteceğimizi ifade etmek isteriz.

          Değerli Basın Emekçileri;  bugün buradan sizler aracılığıyla Tahir Elçi cinayeti sonrasında yaşanan bazı muğlak hususları da gündeme taşıyarak, bu konularda ilgililerin açıklama yapmasını istiyoruz. Aldığımız duyumlara göre sormak istiyoruz;

  • Tahir Elçinin ölmesine sebep olan vakıanın gerçekleşmesinden sonra toplanan kamera görüntülerinden birinde Tahir Elçi’nin ölmesine sebep olan merminin hangi silahtan çıktığı ve silahı kullanan kişinin kim olduğu belirlenebiliyor muydu?

  • Bu konu cinayetten sonra Kentte yapılan güvenlik toplantısında konuşuldu mu?

  • Cinayetin gerçekleştiği yerdeki kameralardan birinin kayıtlarında meydan gelen 12 saniyelik kesintisinin sebebi bu mu?

          Bizim açımızdan sadece duyum olan bu hususlarda dönemin Adalet Bakanı Sayın Bekir BOZDAĞ, dönemin İçişleri Bakanı Sayın Efkan ALA ve dönemin Başbakanı Sayın Ahmet DAVUTOĞLU açıklama yapın ve kamuoyu ile bilgilerinizi paylaşın.

          Değerli Basın Emekçileri; birkaç sözümüz de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına olacak; Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı zaman zaman basına, Tahir Elçi cinayetine ilişkin soruşturma dosyasının sonucu nereye uzanırsa uzansın kararlılıkla yürütüleceği minvalinde açıklamalarda bulunmaktadır. Öncelikle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına Tahir Elçinin öldürülmesinden bu yana 2,5 yılın geçtiğini hatırlatmak istiyoruz. Bu süreç içinde cinayetin aydınlatılması için hiçbir kayda değer iş yapmadığınızı da Başsavcılığınıza hatırlatmak isteriz. Basına yaptığınız kararlı açıklamalarınızın amiyane tabirle gaz almak amaçlı olmadığını da görmek isteriz. Eğer bu soruşturma dosyasının üstesinden gelemiyorsanız, soruşturma dosyasının tamamını ve imkânlarınızı bizimle paylaşmanız halinde bilin ki Diyarbakır Barosu ve Üyeleri bu soruşturma dosyasını sonuçlandırmaya muktedirdir, bu hususun da altını çizerek ifade etmek isteriz.

          Değerli Basın Emekçileri, Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması adına mevcut kararlı duruşumuzu, amaç hâsıl oluncaya kadar hiçbir eksilme olmadan sürdüreceğimizi daha önce de ifade ettik buradan sizler aracılığıyla bu kararlılığımızı tekrar ifade ediyoruz.

          Değerli Basın Emekçileri başta Sizler ve buradaki katılımcılar olmak üzere, Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için çaba sarf eden ve gönülleri adaletten yana olan herkese teşekkür ederiz. Keşke herkes ülkesini, insanlarını ve değerlerini Tahir Elçi kadar sevebilse…

Bugün 4 Mayıs Dersim Tertelesinin 81. Yıl dönümü Dersim tertelesinde yani katliamında yaşamını yitirenleri de buradan saygıyla anıyoruz.

          Her hafta yapmakta olduğumuz 5 dakikalık oturma eylemi bugün Dersim Tertelesi için de yapacağız, herkesi oturma eylemine davet ediyorum.