Baro Başkanımızın Katledilişinin 125. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

01.04.2016

Baro Başkanımızın Katledilişinin 125. Gününde Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 125. Gününde Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı.

Etkinlikte konuşan Baro Yönetim Kurulu Üyesi ve Baro Saymanı Av. Velat ALAN şunları söyledi.

Değerli basın mensubu arkadaşlar bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim.

Sevgili Başkanımızın katledilişinin üzerinden 4 ayı aşkın bir süre geçti. 18. haftadayız ve halen soruşturma dosyasında bir ilerleme kaydedilmediği gibi bir şüpheli de tespit edilemedi ve somut bir delil elde edilemedi. Bu yönüyle aradan geçen bu uzun süreye rağmen soruşturma dosyasında bir ilerleme sağlanamaması soruşturmanın etkili bir şekilde yürütülmediğini ortaya koymaktadır.

Bizler Tahir ELÇİ'nin arkadaşları olarak bu soruşturmada gerçeğe ulaşana dek mücadelemizi devam ettireceğiz ve her hafta burada bu etkinliğimize devam edeceğiz.

Başkanımızın katledilişinden sonra avukatlara yapılan saldırılar her geçen gün artmıştır. Adana Baro Başkanımıza yapılan gazlı saldırı, İstanbul'da meslektaşlarımıza yönelik haksız tutuklamalar, bir meslektaşımızın belinin kırılması avukatlara yönelik yapılan bu saldırıların her geçen gün daha da arttığını ortaya koymaktadır.

Savunma makamı görevini yerine getirirken bağımsız ve özgür olmakla birlikte hiçbir makama tabi değildir. Bu vesileyle avukatlara yapılan saldırının hiçbir zaman savuna makamını etkilemeyeceğini ve sürdürülen haklı mücadelenin bundan sonra da devam edeceğini buradan sizler aracılığıyla aktarmak isteriz.

Bildiğiniz üzere Sur ilçemizin kamulaştırılmasıyla ilgili Baro olarak Danıştay nezdinde iptal davası açtık. Binlerce yıllık tarihi olan bu kadim kenti kamulaştırmanın hiçbir gerekçe ve mazereti, hiçbir açıklaması olamaz. Sosyal yaşam alanlarının ortadan kaldırılması, bir medeniyetin yok edilmesi kabul edilir bir şey değildir. Önce Sur ilçesinin büyük bir kısmı ciddi anlamda operasyonlar nedeniyle zarar gördü, hatta yok edildi. Yok edilen aslında kültürümüz, tarihimiz ve geçmişimizdir. Şimdi de kamulaştırma işleminin yapılması bize göre bir şekilde kamu yararına değil farklı bir düşünceyi amaçlamaktadır. Daha çok askeri güvenlikçi bir tedbir niteliğinde bir uygulamadır. Bu açıdan biz Bakanlar Kurulunun almış olduğu kamulaştırma kararını tekrar gözden geçirmesini istiyoruz. Bu kentin görüşü ve fikri alınmadan baskıcı ve emrivaki bir şekilde kamulaştırma kararının alınması bu kentin yok sayılması anlamına gelmektedir. Bugün kentimizde bulunan devlet erkanının da bu vesileyle alınan kararı tekrar gözden geçirmesi ve bu kararı geri alması gerektiğini düşünüyoruz.

Her hafta olduğu gibi yine 5 dakikalık oturma eylemimizi gerçekleştireceğiz. İlginiz için teşekkür eder saygılarımı sunarım.