Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 123. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz

20.04.2018

Baro Başkanımızın Katledilişinin 123. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 123. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi;

Değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz.  Tam 123 haftadır buradan Diyarbakır Adliyesi önünden Tahir Elçi'nin  katledilişini protesto etmek ve faillerinin bulunmasını ve yargı önüne çıkarılmasını talep etmek amacıyla  Diyarbakır Barosu olarak burada toplanıyoruz.  Her Cuma günü kesintisiz olarak aynı saate yapmış olduğumuz  bu etkinliğimiz her fırsatta dile getirdiğimiz üzere Tahir Elçi faillerinin bulunup yargı önüne çıkarılana dek devam edecektir.  Tahir Elçi, toplumun, mazlumların, adaletin, vicdanın sesi olmuş, avukatlık mesleğiyle adalet ve hakikat arayışıyla özdeşleşmiş  müstesna bir hukukçu ve insan hakları savunucusu idi.  Tahir Elçi'nin öldürülmesi, katliyle karanlık bir dönemin ve çatışmalı bir sürecin  başlangıcının ne yazık ki ilk adımı  atıldı.  Tahir Elçi'nin katlinden bu güne  yaşamış olduğumuz toplumsal sorunlar, çatışmalı orta ve kutuplaşmış bir toplumla karşı karşıyayız değerli basın mensupları. 

Tam 123 haftadır buradan Tahir Elçi için, faillerinin bulunması için  Diyarbakır Barosu olarak adalet  talep ediyoruz.  Ne yazık ki henüz Tahir Elçi'nin faillerinin bulunmasına yönelik  ciddi bir adım atılabilmiş değil. Soruşturma dosyasında  Tahir Elçi'nin failleri veya arkasındaki karanlık odakların  tespiti yargı önüne çıkarılması yönünde atılabilmiş somut bir adım bulunmamakta.  Tahir Elçi soruşturma dosyasının hem bizler açısından hem toplum açısından önemi her birimiz biliyoruz.  Tahir Elçi soruşturma dosyasının çözülebilmesinin güçlü bir siyasi  iradenin varlığını gerektirdiğini  her fırsatta  dile getiriyoruz. Başta hükümet yetkilileri olmak üzere tüm devlet yetkililerinin itinayla soruşturma dosyasının ilerletilmesi için çalışması gerektiği talibini tekrar yeniliyoruz.  Başta cumhurbaşkanı  olmak üzere Başbakan, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanının bu anlamda ciddi bir irade göstermesi  gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyorum değerli arkadaşlar.  Tahir Elçi soruşturma dosyasının yerelde çözülebilecek bir  dosya olmadığını her fırsatta  vurguluyoruz. Bu nedenle  başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm bakanlara Diyarbakır Barosu adına bir kez daha sesleniyorum.  Tahir Elçi'nin faillerini bulunuz, faillerini yarı karşısına çıkarınız diyorum.

Katılımlarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdi 5 dakikalık oturma eylemimiz olacak.