Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 122. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

13.04.2018

 

Baro Başkanımızın Katledilişinin 122. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

 

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 122. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Genel Sekreterimiz Av. Mahsum BATI şunları söyledi ;

 

Değerli basın mensupları Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi'nin sevenleri, arkadaşları ve dostları olarak yine bir Cuma günü Diyarbakır Adliyesi önündeyiz. Tahir Elçi soruşturma dosyasında faillerin bulunmamasını ve dosyada herhangi bir ilerlemenin kaydedilmemesini protesto etmek amacıyla yine Diyarbakır Adliyesi önündeyiz. Diyarbakır Barosu, her hafta aynı şeyleri Diyarbakır Adliyesi önünde haykırıyor. Biz Tahir Elçi'nin arkadaşları, dostları ve Diyarbakır Barosu olarak soruşturma dosyası aydınlanıncaya ve Tahir Elçi'nin failleri bulunup yargı önüne çıkarılıncaya kadar bu eylemimize devam edeceğiz. Diyarbakır Barosu, bu işin takipçisi olacak ve asla bundan vazgeçmeyecek.

 

Değerli basın mensupları az önce söylediğim gibi dosyada henüz bir şüpheli yok. Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmış herhangi biri yok. Ancak bir ceza soruşturmasında, silah kullanan herkes bildiğiniz gibi şüphelidir. Avukat olarak takip ettiğimiz dosyalardan ve ceza hukuku pratiğinden bildiğiniz gibi bir olayda silah kullanan herkesi şüphelidir. Olay günü sokakta silah kullanan tüm polisler bizce şüphelidir. Ve şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınması gerekmektedir. Buna ilişkin daha önce defalarca Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına talepte bulunduk. Bu taleplerimizi yeniliyoruz. Sevgili basın mensupları Diyarbakır Barosu, her hafta burada bu taleplerini dile getirmeye devam edecektir. Katıldığınız hepinize teşekkür ederiz. Yine her hafta olduğu gibi 5 dakikalık bir oturma eylemimiz olacak daha sonra etkinliğimiz burada sona erecektir. Teşekkür ederim.