Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 121. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

06.04.2018

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 121. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi;

Değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz. Dün bildiğiniz üzere 5 Nisan Dünya Avukatlar Günü idi.  Biz bir kez  daha 5 Nisan'ın buruk bir şekilde Tahir Elçisiz karşıladık.  Tahir Elçi'nin katledilişindeki acımız ve hüznümüz ilk günkü kadar taze.  Faillerinin bulunmayışı, yargı karşısına çıkarılmayışı,  ilk günden beri var olan acımızı ve öfkemizi daha da attırmakta.  Tahir Elçi; mazlumların, adaletsizliği uğrayanların, ezilenlerin avukatlığını yapmış ve avukatlık mesleği ile Tahir Elçi ismi özdeşleşmiş. Tüm  Türkiye toplumu ve hatta uluslararası arenada Tahir Elçi'nin demokrasi, barış ve adalet mücadelesi  bilinmekte.  Tahir Elçi'ye kast etmek akla, vicdana, hukuka ve adalete kast etmektir.  Tahir Elçi cinayeti üzerinden 2,5 yıla yakın bir süre geçti.  Soruşturma dosyasında henüz şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulan bir kişi dahi yok.  Hükümet yetkililerinin bizzat şahsımıza ve kamuoyuna vermiş oldukları sözlere rağmen soruşturma dosyasında bir arpa boyu yol alınmadı.

 

 Biz kez daha sizler aracılığıyla hükümet yetkililerinin vermiş oldukları sözleri, görev ve sorumluluklarını yerine getirmelerini talep ediyoruz. Dönemin Başbakanı Sayın Erdoğan yapmış olduğu bir konuşmada Dicle'nin kenarında bir kurdun kaptığı bir kuzudan bile mesul olduğunu dile getirmişti. Bu mesuliyet aynı zamanda tüm kabine üyelerinin de boyunda olduğunu dile getirmişti.  Tahir Elçi, Dicle'nin kenarında değil Sur ilçesinde  Diyarbakır'ın sembollerinden biri olan Dört Ayaklı Minare önünde , Diyarbakır en işlek ve kalabalık sokakların birinde onlarca kayıtta olduğu esnada ve basın açıklaması sebebiyle güvenlik için orada olan onlarca polisin gözü önünde  vuruldu. Buna rağmen Tahir Elçi'nin  failleri bulunmadı. Biz Diyarbakır Barosu olarak Devletin;  Tahir Elçi'nin geçmişte aydınlattığı karanlık cinayetler  ve karanlık olaylar karşısında kendisine, ailesine, Diyarbakır Barosuna ve tüm topluma Tahir Elçi'nin faillerini bulmak noktasında borçlu olduklarını düşünüyoruz. Bu görev ve sorumluluklarını onlara bir kez daha hatırlatıyoruz.  Geçen süre içerisinde Ulusal medyada Tahir Elçi soruşturma dosyasının ne yazık ki haberleştirilmediği, gündemden düşürüldüğü noktasında çok ciddi gözlemlerimiz bulunmakta. Öte taraftan belediyeler tarafından Tahir Elçi ismi verilen parklar, kayyum atandıktan sonra Tahir Elçi'nin ismi kaldırılarak Elçi'nin ismi toplum hafızasından silinmeye çalıştılar.  Ne Tahir Elçi ne de savunduğu değerler nede mücadelesi asla ve asla bizim zihnimizden ve yüreğimizden  ne de bu toplumun dilinden ve yüreğinden silinmeyecektir. Diyarbakır Barosu olarak Tahir Elçi'nin failleri bulunana dek demokratik mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha dile getirmek istiyorum.

Bugün aramızda Metin ve Kemal Kahraman var değerli arkadaşlar. Ben şimdi sözü  Zazaca müziğin önde gelen ismi ve duayenlerinden Kemal Kahraman'a bırakıyorum.

Kemal Kahraman yaptığı kısa bir konuşmanın ardından anma etkinliği 5 dakikalık oturma eylemiyle sona erdi.