Baro Başkanımızın Katledilişinin 120. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

30.03.2018

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 120. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi;

Değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz. Bugün yine bir Cuma günü aynı saatte sevgili Tahir Elçi'nin katledilişini ve faillerinin bulunmayışını protesto etmek ve faillerinin yargı karşısına çıkarılmasını talep etmek amacıyla Diyarbakır Barosu olarak Diyarbakır Adliyesi önünde  toplanmış bulunuyoruz.  Tam 120 haftadır buradan Tahir Elçi'nin faillerinin bulunmasını ve yargıya teslim edilmesini bekliyoruz.

Ama ne yazık ki henüz soruşturma dosyasında fail bir yana henüz bir şüphelinin bulunmadığının tekrar altını çizmek istiyorum.  Tahir Elçi, anne ve babalarının, yakınlarının, eşlerinin, çocuklarının yanlarından alınarak öldürüldükten sonra bedenleri tenha yerlere atılanların, işkence tezgahlarından geçirildikten sonra öldürülenlerin faillerini  bulmaya adanmış bir hayattı. Ne yazık ki   Tahir Elçi 28 Kasım 2015 günü faili henüz belli olmayan kör bir kurşunla alçakça bir şekilde katledildi.

Biz Diyarbakır Barosu olarak, Tahir Elçi'nin sevenleri olarak soruşturma dosyasının takipçisi olacağımızı her fırsatta dile getiriyoruz. Her Cuma günü bu demokratik eylemi aralıksız olarak gerçekleştiriyoruz.  Ben buradan sizler aracılığıyla başta siyasal iktidar olmak üzere tüm devlet yetkililerine, görevlerini yerine getirmelerini, Tahir Elçi'nin faillerini bularak yargıya teslim etmelerini bekliyorum.