Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 119. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

23.03.2018

Baro Başkanımızın Katledilişinin 119. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 119. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi;

Değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz.  Bir Cuma günü aynı saatte Diyarbakır Adliyesi önünde  sevgili Tahir ELÇİ'nin hem katledilişini hem de 2 yılı aşkın süredir faillerin bulunmayışını ve yargıya teslim edilmeyişini protesto etmek amacıyla Diyarbakır Barosu üyeleri olarak  yine buradayız yine adalet talep ediyoruz yine Adalet haykırıyoruz.

Ne yazık ki 2 yılı aşkın süredir Tahir ELÇİ cinayeti soruşturma dosyasında herhangi bir ilerleme kaydedilemedi. Bırakınız faillerin bulunması ve bırakın cinayetin arkasındaki karanlık odakların tespit edilerek yargı önünde çıkarılması henüz soruşturma dosyasında bir şüpheli dahi bulunmamakta. Şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulmuş bir kişi dahi bulunmamakta. Biz buradan  hem şahsım hem baromuz, yönetim kurulu üyeleri, Tahir ELÇİ Soruşturma Komisyonu üyeleri olarak her hafta aynı çağrıyı yineliyoruz.  Tahir  ELÇİ soruşturma dosyasında kamuoyu oluşturmak ve faillerin yargı önüne çıkarılması talebiyle yüzlerce ve binlerce kez haykırdık. Buradan tekrar bir kaç hususa değinmek istiyorum. Diyarbakır Barosu başkanı olduğu esnada öldürülen sevgili Tahir ELÇİ'nin soruşturma dosyasının aydınlatılmasının güçlü bir siyasi iradenin varlığına bağlı olduğuna ilişkin görüşümüzün tekrar altını çizmek istiyorum.

Buradan sizler aracılığıyla Adalet Bakanına, İçişleri Bakanına,  Başbakana ve Cumhurbaşkanına  görev ve sorumluluklarını yerine getirmelerini Tahir ELÇİ'nin faillerinin bulunması noktasında adım atmalarını tekrar sizler aracılığıyla talep ediyorum.  Her birinin ayrı ayrı vicdanlarına sesleniyorum.  Bir Tahir ELÇİ değerlendirmesi yapacak olur isek,  Tahir ELÇİ bütün meslek yaşantısını  adalet, demokrasi, barış, birada yaşam, toplumsal birliktelik, demokrasi ve kardeşlik kavramlarını adadı.  Ne yazık ki böyle bir adanmış bir hayat kör bir kurşun ile sona erdirildi.  Ve bu gün failleri bulunabilmiş değil.  Bildiğiniz üzere 90'lı yıllardan bugüne  Türkiye'nin faili meçhul dosyalarının aydınlatılması noktasındaki olumsuz karnesini her birimiz ve toplum her ferdi ayrı ayrı biliyor ve bunun idrakindeyiz.  Tahir ELÇİ soruşturma dosyası üzerinden aydınlatılmayan binlerce faili meçhul cinayet bir karabulut olarak dolaşmakta. Ama biz Diyarbakır Barosu olarak Tahir ELÇİ'nin mücadele arkadaşları olarak, sevenleri ve dostları olarak  tüm toplumun her bir bireyinin borcu olduğu üzere bizim de borcumuz olarak soruşturma dosyasının faili meçhul dosyalar kervanına katılmasına asla izin vermeyeceğiz.