Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 118. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

16.03.2018

Baro Başkanımızın Katledilişinin 118. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 118. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Genel Sekreterimiz  Av. Mahsum BATI şunları söyledi ; 

Değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz.  Yine bir cuma günü, Diyarbakır Adliyesi önünde Tahir Elçi için toplanmış bulunmaktayız.  Tahir Elçi soruşturma dosyasında faillerinin bulunmamasını  ve soruşturma dosyasında herhangi bir ilerleme  olmamasını protesto etmek amacıyla yine buradayız.  Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi'nin dostları ve sevenleri olarak tam 118 haftadır Diyarbakır Adliyesi önünde toplanmaktayız.  Önceki haftalarda da belirttiğimiz gibi Diyarbakır Barosu,  Tahir Elçi'nin sevenleri ve dostları olarak Tahir Elçi'nin failleri bulununcaya, yargı önüne çıkarılıncaya kadar burada olmaya devam edeceğiz.  Diyarbakır Barosu bu işin takipçisi olacaktır, bu işin peşini bırakmayacaktır.

Değerli basın mensupları bugün 16 Mart.. Tam 30 yıl önce Halepçe kentinde 5 bin sivil Kürt  kimyasal gazlarla katledildi. Baas Rejimi  Enfal operasyonu adı altında Kürtlere karşı gerçekleştirdiği  jenositte tam 180 bin Kürdü katletti.  16 Mart 1988 tarihinde Halepçe'de, çoluk çocuk, genç yaşlı 30 bin insan kimyasal gazlarla katledildi.  Bilinmelidir ki Halepçe Katliamı her Kürd'ün belliğinde ilk günkü tazeliğini korumaktadır. Buradan bir kez daha bu jenosidi lanetliyor ve bu jenositte yaşamını yitiren bütün Kürtlere  Allah'tan rahmet diliyoruz. Bir kez daha kendilerini yad ediyoruz.

Yine her hafta olduğu gibi 5 dakikalık oturma eylemimiz olacak.  Daha sonra etkinliğimiz sona erecektir. Teşekkür ediyorum.