Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 116. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

02.03.2018

Baro Başkanımızın Katledilişinin 116. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 116. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi;  

Değerli basın mensupları; hepiniz hoş geldiniz.

Cuma günü yine aynı saatte Diyarbakır Barosu olarak adliye önünde toplanmış bulunmaktayız. Tam 116 haftadır burada, sevgili Tahir ELÇİ'nin katledilişini ve faillerinin bulunmayışını protesto etmek için tüm meslektaşlarımızla, Tahir ELÇİ'nin sevenleri ile burada toplanıyoruz. Bu demokratik etkinliğimiz Tahir ELÇİ'nin failleri bulununcaya kadar devam edecek. Biz kararlılığımızı ve Tahir ELÇİ soruşturma dosyasının aydınlatılmasını, faillerin yargı karşısına çıkarılması noktasındaki ısrarımızı her hafta bu etkinliğimizin failler bulunana kadar devam edeceğini belirtmek suretiyle ortaya koyuyoruz.

Ne yazık ki soruşturma dosyası açısından bu hafta yine bir ilerleme kaydedilmediği için size ekstra bir bilgi verme imkanımız yok. Savcılıkta yürütülen dosyada henüz hiçbir gelişmenin olmadığının altını tekrar çizmek isteriz. Ancak bildiğiniz üzere Diyarbakır Barosu bünyesinde oluşturduğumuz  bir komisyon Tahir ELÇİ soruşturma dosyasında büyük bir emek ve mesai ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda da yurt dışından oluşturduğumuz bir ekiple yürüttüğümüz bir çalışma var. Bugün bu hususta kısaca bilgi vermek isterim. Söz konusu ekipte Adli Mimari uzmanları, ses ve görüntü uzmanları var. Olay gününe, Tahir ELÇİ'nin vurulduğu ana ilişkin görüntüler üzerinden ve sokağın yapısı üzerinden yapmış oldukları bir çalışma ile Tahir ELÇİ'nin faillerinin bulunmasına yönelik bir gayret içerisindeler. Bu çalışmanın bizlere ve soruşturma dosyasına sunacağı katkı, fail tam olarak tespit edilemese bile yapılan incelemelerde şüpheli sayısının azaltılması yönünde bir katkı sağlayacaktır. Bu çalışma aynı zamanda savcılığın yürüttüğü soruşturmaya da  dayanak teşkil edebilecek bir çalışmadır. Çalışma şu an devam etmektedir. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu çalışmanın sonuçlarını da siz değerli basın mensupları aracılığıyla kamuoyuyla paylaşacağız.