Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 115. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

23.02.2018

Baro Başkanımızın Katledilişinin 115. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

 

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 115. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi;  

Değerli basın emekçileri hepiniz hoş geldiniz.  Tam 115 haftadır burada Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi’nin sevenleri ve mücadele arkadaşları olarak  Diyarbakır Adliyesi önünde Tahir Elçi’nin faillerinin bulunmayışını, dosyada bir ilerleme kaydedilmeyişini protesto etmek ve faillerin bulunması talebimizi kamuoyu ile paylaşmak üzere burada toplanıyoruz.  Aralıksız olarak 115 hafta arka arkaya yaz, kış yağmur çamur demeden burada toplandık değerli arkadaşlar.  Ne yazık ki çok uzun bir zamandır soruşturma dosyası açısından size yeni bilgiler vermek imkanına sahip değiliz. Ama emin olun bu soruşturma dosyasına ilişkin size yeni bilgiler vermeme, veremememiz bizden kaynaklı bir problem değil.  Soruşturma dosyasının çok uzun zamandır ilerleyemeyişi, bir ilerleme kaydedilmeyişi , faillerin bulunmasına yönelik herhangi bir adım atılmayışı ile ilgili. Biz Tahir Elçi’nin failleri bulununcaya kadar burada bu protesto etkinliğimizi, demokratik taleplerimizi dile getireceğimi defaatle kamuoyu paylaştık.   Buradan yetkililere, cumhurbaşkanına,  başbakana, adalet bakanına ve  savcılara verdikleri sözleri tutmalarını, görev ve sorumluluklarını yerine getirmelerini defaatle dile getirdik.  Son dönemde hepinizin de yakından takip ettiği üzere yaşanan bir olumsuz bir gelişmeden bahsetmek isterim. Bu olumsuz gelişme Tahir Elçi soruşturma dosyasının Tahir Elçi’nin gündemden düşürülme çabasıdır değerli arkadaşlar. 

Ulusal yayın organlarında çok uzun zamandır tüm hamlelerimiz, tüm girişimlerimize ve uğraşlarımıza rağmen  en küçük bir haber dahi yapılmamakta. Tahir Elçi ve Elçi’nin soruşturma dosyası zihinlerden çalışılmaktadır. Bunu bazı yerel makamların yapmış oldukları bazı hamlelerde somut olarak hepimiz yaşadık. Bildiğiniz Tahir Elçi isminin bir belediye tarafından verilen bir parktan, daha sonra atan kayyum tarafından isminin kaldırılması ve benzer bir çok uygulama ile bu hamleye bu girişime şahit olduk. Ama bilinmelidir ki Tahir Elçi ismi, Tahir Elçi’nin mücadelesi Diyarbakır Barosunun mücadelesi, insan hakları, demokrasi, adalet arayışı asla ve asla toplumun zihninden silinemez. Tahir Elçi cinayetinin ve faillerinin bulunmayışı toplumun vicdanından silinemez. Ben bir daha sizler aracılığıyla başta Cumhurbaşkanı olmak üzere dönemin adalet bakanı, başkanı şimdi görevde olan Başbakan ve Adalet Bakanına tekrar vicdanlarına sesleniyorum. Görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum.  Tahir Elçi soruşturma dosyası aydınlatılmadan, failler bulunmadan, yargı önüne çıkarılmadan Diyarbakır Barosu asla ve asla bu mücadelesinden vazgeçmeyecektir.  Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.