Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 114. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

16.02.2018

Baro Başkanımızın Katledilişinin 114. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

            Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 114. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Yönetim Kurulu üyemiz Av. Cihan ÜLSEN şunları söyledi;  

Değerli Basın Emekçileri Hoşgeldiniz ;  

Öncelikle tam 114 haftadır Diyarbakır Barosunun hukuk ve adalet taleplerine yönelik bu sivil itaatsizlik etkinliğinde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli basın emekçilerine baromuz adına teşekkür ediyoruz. 

Bugün, Başkanımız Tahir Elçi’yi anmak,  Tahir Elçi cinayeti faillerinin adalet önüne çıkartılması ve bu anlamda etkin bir soruşturma yürütülmesitalebini yinelemek için  Diyarbakır Adliyesi önündeyiz. Adaletin tesisine yönelik taleplerimizi kararlı bir irade ileher hafta buradan dile getiriyoruz.  

Değerli Basın Emekçileri; 

Başkanımız Tahir Elçi’nin öldürülmesinden bu yana geçen uzun süre zarfında, ne yazık ki adalet adına tatmin edici, makul bir gelişme yaşanmadı. Cinayetin aydınlatılması adına verilen sözler yerini bulmadığı gibi, bu yönde en ufak bir gayretten bile imtina edildi. Aksini söylemenin imkânsız olduğu yaşanan bu süreçte,  siyasi irade tarafından kaybedilmeyeceği söylenen soruşturma dosyası, ne yazık kiyine kendi deyimleri ile “karanlık dehlizlerde” kaybedilmeye çalışıldığını kaygıyla izlemekteyiz. 

Geçtiğimiz haftalarda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Tahir Elçi cinayetine ilişkin soruşturmanın, sonucu nereye uzanırsa uzansın etkin bir şekilde yürütüleceğini karalılıkla ifade ettiği açıklamalarını önemsiyoruz. Bu açından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının bu karlı ifadelerinin bir an önce somut yansımalarını bir an önce görmek istiyoruz.   Toplum vicdanında derin yaralar açan bu politik cinayetin aydınlatılması aynı zamanda güçlü bir siyasi iradenin de ortaya konmasıyla münkün olacaktır. 

Geç gelen adalet, adalet değildir. Diyarbakır Barosu olarak, Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için yapılacak tüm çalışmalara katılmak ve destek sunmak konusundaki irademizi buradan yineliyoruz. 

Değerli Basın Emekçileri; 

Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması adına mevcut kararlı duruşumuzu, adalet yerini buluncaya kadar sürdüreceğimizi yüksek sesle tekrar ifade ediyoruz.