Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 113. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

09.02.2018

Baro Başkanımızın Katledilişinin 113. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

            Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 112. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi; 

            Değerli basın mensupları tam 113 haftadır burada , Diyarbakır Adliyesi önünde değerli Baro başkanımız  Tahir Elçi'nin katledilişini ve faillerini  bulunmayışını,  yakalanmamasını protesto etmek ve teşhir etmek amacıyla  her cuma günü düzenli olarak toplanıyoruz. Her hafta ısrarla söylediğimiz gibi Tahir Elçi'nin katilleri bulunana kadar, yargıya teslim edilene kadar  biz bu etkiliğimizi ve mücadelemizi Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi'nin dostları ve sevenleri, mücadele arkadaşları  olarak  sürdüreceğiz.  Ne yazık ki her cuma sizlere aynı şeyleri söylemek zorunda kalıyoruz.  Yapmış olduğumuz her etkinlikte aynı olumsuz cümleleri tekrar etmek zorunda kalıyoruz.  Ama emin olun bunda ne bizlerin ne Diyarbakır Barosu ne Tahir Elçi'nin avukatlarının ne de sevenlerinin bir kusuru yok. Soruşturma dosyasının bu halde olmasının, ilerleyemeyişinin, faillerinin bulanmayışının temel etken olduğunu bütün kamuoyu biliyor.  Keşke her hafta faillerin bulunmasına yönelik dosyada bir ilerleme olsa da biz çıkıp her cuma günü o yenilikleri ve yaşanan gelişmeleri gönül rahatlığıyla sizlere anlatabilsek. Ama ne yazık ki dosyada bir ilerleme kaydedilmediği için, bir gelişme yaşanmadığı için henüz Tahir Elçi'yi öldürdüğüne şüphelenilen bir kişi dahi bulunmadığı için biz her hafta bunları size söylemek zorunda kalıyoruz.  Ama Diyarbakır Barosu olarak ilk günden bu güne söylediğimiz üzere Tahir Elçi soruşturma dosyasının faili meçhul dosyalar kervanına katılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Ben buradan sizler aracılığıyla tüm yetkililere bir kez daha sesleniyorum.  Bizlere vermiş oldukları sözlerini yerine getirmelerini, sorumlularını,  görevlerini Tahir Elçi'nin faillerini bulup yargıya teslim ederek yerine getirmelerini bir kez daha talep ediyorum.

            Sizler aracılığıyla devlet ve hükümet yetkililerine bir kez daha sesleniyorum ve vicdanlarına hitap ediyorum. Vicdanınızın ve sorumluluğunuzun gereğini lütfen yerine getirin, Tahir Elçi'nin faillerini  yargıya teslim edin.  Katılımlarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.