Baro Başkanımızın Katledilişinin 112. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

02.02.2018

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 112. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Genel Sekterimiz  Av. Mahsum BATI şunları söyledi;

Değerli Basın Emekçileri Hoşgeldiniz ;

Değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz. Yine bir Cuma günü  Diyarbakır Adliyesi önünde sevgili baro başkanımız Tahir Elçi için toplanmış bulunmaktayız. Tam 112 haftadır her cuma Tahir Elçi için Diyarbakır Adliyesi önünde toplanıyoruz. Soruşturma dosyasında herhangi bir ilerleme olmamasını protesto ediyoruz.

Bugün yine bu amaçla yine buradayız  tam 112 haftadır soruşturma dosyası ilk gün durduğu yerde durmaya devam etmektedir. Tahir Elçi soruşturma dosyasında , soruşturma makamlarının bu cinayeti aydınlatma konusunda isteksizlikleri ne yazık ki dosyada  bir ilerleme sağlanmasını engellenmektedir.  Soruşturma makamları dosyası aydınlatma konusunda isteksiz davranınca  dosyada herhangi bir ilerleme sağlanamamaktadır.  Buradan sizler aracılığıyla soruşturma makamlarına ve yetkililere bir kez daha sesleniyoruz.

Tahir ELÇİ cinayetini ve arkasındaki karanlık odakları bulup çıkarmalarını bekliyoruz.  Diyarbakır Barosu olarak daha önce de ifade ettiğimiz gibi Tahir Elçi soruşturma dosyasında failler bulunup yargı önüne çıkarılıncaya kadar ve hak ettikleri cezayı alıncaya kadar bu eylemimizi devam edecektir.  Bu soruşturma dosyasının takipçisi olacağız.  Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Yine her hafta olduğu gibi 5 dakikalık oturma eylemimiz olacak. Daha sonra etkinliğimiz sona erecektir.