Baro Başkanımızın Katledilişinin 110. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

19.01.2018

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 110. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Genel Sekreterimiz  Av. Mahsum BATI şunları söyledi;

Değerli  basın mensupları hepiniz hoş geldiniz. Yine bir cuma günü Diyarbakır Adliyesi önündeyiz.  Diyarbakır Barosu olarak Tahir Elçi soruşturma dosyasında bir ilerlemenin olmamasını protesto etmek amacıyla buradayız.  Bildiğiniz üzerine Tahir Elçi soruşturmasının üzerinden 2 yılı aşkın bir süre geçti.  Ancak halen failler bulunup yargıya teslim edilmiş değil.  Dosyada henüz şüpheli sıfatıyla ifade vermiş  bir kimse söz konusu değil.  Değerli basın mensupları hal böyleyken bu konuyu polemik meselesi ve propaganda haline getiren  kişiler bulunmaktadır.  Bildiğiniz üzere dün Türkiye Barolar Birliği Başkanı sayın Metin FEYZİOĞLU, Tahir Elçi soruşturma  dosyası ile ilgili verdiği beyanda,  Elçi soruşturmasında örgütün Elçi'nin öldürüldüğü yerde keşif  yapılmasına müsaade etmediğini, bizlerin örgütü değil devleti suçladığımızı  beyan etti. Biz Diyarbakır Barosu olarak soruşturmanın başladığı günden bu güne hiç bir zaman kimseyi suçlamadık. Ancak soruşturma dosyasını aydınlatmakla görevli olanlara görevlerini her zaman hatırlattık.  Diyarbakır Barosunu Tahir Elçi soruşturma dosyası üzerinden hukuk dışı organizasyonlarla muhatap etmeye çalışmanın hiçbir kimseye bir faydası yoktur. Bu  davranış biçimi bu söylem bir hukukçuya hiç yakışmayacak bir söylemdir.  Şunu belirtmek istiyoruz. Bizler Tahir Elçi'nin talebeleriyiz. Hiç bir koşulda ve şart altında hiç kimseden korkmadan  düşündüğümüz ve inandıklarımızı her zaman her yerde söyledik. Söylemeye de devam edeceğiz.

Bu anlamda yine Tahir Elçi gibi inandığı şeyleri söyleyen ve bu uğurda canını veren Hrant DİNK'i de burada anmak istiyoruz.  Bildiniz üzere bugün 19 Ocak Hrant'ın 11'inci yıl dönümü.  Bu vesileyle kendisini özlemle ve rahmetle anıyoruz.  Katıldığınız için hepinize teşekkür ederiz.