Baro Başkanımızın Katledilişinin 109. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

12.01.2018

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 109. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Genel Sekreterimiz  Av. Mahsum BATI şunları söyledi ;

Değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz.  Yine bir cuma günü Diyarbakır Adliyesi önünde Tahir Elçi için toplanmış bulunmaktayız.

Bildiğiniz gibi 2 yılı aşkın bir süredir Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi'nin sevenleri ve dostları olarak her cuma Diyarbakır Adliyesi önünde Tahir Elçi soruşturma dosyasında bir ilerleme sağlanamamasını protesto etmek amacıyla burada bulunmaktayız.

Bugün yine aynı amaçla buradayız.  Sevgili Tahir Elçi 2 yıl önce aramızdan alındı ancak kendisini katleden katiller ve onun arkasındaki karanlık güçler bugüne kadar açığa çıkarılmadı.  Biz Diyarbakır Barosu olarak yine buradan yetkililere sesleniyoruz.

Tahir Elçi'nin faillerini açığa çıkarıp yargıya teslim etmelerini bekliyoruz. Bu failler bulunup yargıya teslim edilinceye kadar Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi'nin arkadaşları ve  dostları olarak  Diyarbakır Adliyesi önünde bu protestoyu yapmaya devam edecektir. Ömrünü hukuksuzlukla,  cezasızlıkla mücadeleye adamış Tahir Elçi'nin dosyasının faili meçhul kalmasına  Diyarbakır Barosu ve Tahir Elçi'nin arkadaşları olarak izin vermeyecektir. Bunu bir kez daha sizler aracılığıyla kamuoyuna duyuruyoruz.  Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Yine her hafta olduğu gibi 5 dakikalık oturma eylemimiz olacak.  Daha sonra etkinliğimiz sona erecektir. Teşekkür ediyorum.