Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 108. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

05.01.2018


Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 108. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Genel Sekreterimiz  Av. Mahsum BATI şunları söyledi ;     

Değerli basın emekçileri hepiniz hoş geldiniz;

Her hafta olduğu gibi bugün yine 108 haftadır Diyarbakır Adliyesi önünde Tahir Elçi için adalet arıyoruz.  Tahir Elçi soruşturma dosyasında herhangi bir ilerleme ve gelişme olmamasını protesto etmek amacıyla 108 haftadır Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi'nin arkadaşları, dostları ve sevenleri  Diyarbakır Adliyesi önünde her Cuma günü toplanmaktadır.  Bugün yine bu amaçla Diyarbakır Adliyesi önündeyiz.  Ne yazık ki 2 yılı aşkındır soruşturma dosyası ilk gün durduğu yerde durmaya devam etmektedir.  Herhangi bir ilerleme sağlanamamaktadır.  Biz geçtiğimiz haftalarda tekrar ettiğimiz gibi  bu soruşturmayı aydınlatmakla görevli ve yetkili kamu görevlilerine ve soruşturma makamına tekrar sesleniyoruz. Verdiğiniz sözlerin arkasında durun Tahir Elçi'nin cinayetini aydınlatın.  Tahir Elçi'yi katleden tetikçileri ve arkasındaki karanlık odakları açığa çıkarıp  yargıya teslim edin. Biz Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi'nin dostları ve sevenleri olarak bu katiller açığa çıkıncaya, yargıya teslim edilinceye kadar her cuma Diyarbakır Adliyesi önünde olacağımızı belirtmiştik.  Buradan bir kez daha aynı şeyi yeniliyoruz.

 

Katıldığınız için hepinize teşekkür ederiz. Bizi yalnız bırakmayan değerli dostlarımıza sizin huzurunuzda teşekkür ediyoruz.