Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Baro Başkanımızın Katledilişinin 107. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

29.12.2017

Baro Başkanımızın Katledilişinin 107. Haftasında Başkanımızı Saygıyla Anıyoruz...

           

              Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 107. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yapılması kararlaştırılan anma etkinliği bugün de meslektaşlarımızın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN şunları söyledi ; 

            Değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz.  Tam 107 haftadır burada Diyarbakır Adliyesi önünde sevgili Tahir Elçi’nin katledilişini ve faillerinin yargı karşısına çıkarılmayışını protesto etmek amacıyla  Diyarbakır Barosu olarak burada toplanıyoruz.  Tam 107 haftadır yaz kış soğuk, sıcak demeden burada Diyarbakır Barosu olarak Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması için mücadelemizi sürdüreceğimizi defaatle dile getirdik. Hem adli mekanizma içerisinde hem de hükümet yetkilileriyle yaptığımız görüşmede hem siz değerli basın emekçileri aracılığıyla yapmış olduğumuz açıklamalarda bunu dile getirdik. 2 yılı geride bıraktık sevgili basın emekçileri ile yaptığımız açıklamalarda bunu dile getirdik.  2 yılın sonunda sevgili Tahir Elçi’nin soruşturma dosyasında ne yazık ki bir arpa boyu yol alınamadı. Bırakınız bir fail veya arkasındaki karanlık odakları bulmak henüz,  soruşturma dosyasında şüpheli sıfatıyla ifadesini başvurulmuş bir kimse dahi bulunmamakta.  Biz buradan hükümet yetkililerine sayın Cumhurbaşkanına defaatle seslendik. Ben ve Diyarbakır Barosunun tüm üyeleri, bu soruşturma dosyasının ancak güçlü bir siyasi irade ile çözülebileceği yönündeki kanaatimizi ve görüşümüzü her fırsatta dile getiriyoruz. Hepimizin bildiği üzere cinayetten sonra hem Adalet Bakanının Baromuza Tahir Elçi’nin ailesine yapmış olduğu taziye ziyareti dönemin Adalet ve İçişleri bakanlarının ortak yapmış oldukları basın açıklamasında, dönemin başbakanının yapmış olduğu basın açıklamasında hepsi Tahir Elçi’nin faillerinin bulunacağı yargıya teslim  edeceği yönünde kamuoyu nezdinde tüm Türkiye toplumuna söz verdiler. Ben buradan bir kez daha görevlerini ve sorumluluklarını yerine getirmeye, bizlere vermiş oldukları sözleri tutmaya davet ediyorum. Özelikle kabinenin yeni üyesi yeni Adalet Bakanına buradan sizler aracılığıyla sizler aracılığıyla bir kez daha sesleniyorum. Görevinizi ve sorumluluğunuzu lütfen yerine getirin. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm hükümet yetkililerinin vicdanlarına sesleniyorum.  Tahir Elçi soruşturma dosyasının faillerinin ortaya çıkarılması konusundaki sorumluluklarını bir kez daha hatırlatıyorum.

            Değerli basın emekçileri hepiniz bildiğiniz üzere dün 28 Aralık Roboski katliamının yıldönümüydü. Tahir Elçi diğer bir çok faili meçhul ve ağır insan hakkını içeren dosyalarda ve davalarda yapmış olduğu gibi bu dosyanın büyük takipçisi ve destekçisi oldu. Ne yazık ki kültürünün ve ikliminin ağır insan hakkını gerçekleştiren ve suç oluşturan kamu görevlilerinin eylemleri karşısında devam eden cezasızlık kültürü devam ediyor. 2 gün sonra 2017 yılını geride bırakacağız. 2017 yılı Türkiye toplumu için demokrasi, insan hakları ihlalleri, evrensel hukuk değerleri açısından ne yazık ki olumsuz ve kötü bir yıl olarak geçti. 2018 yılının güçlünün güçsüzü etmekten vazgeçtiği sömürü düzeninin ortadan kalktığı adil ve barışçıl bir dünya umuduyla tüm vatandaşlarımızın ve tüm insanlık aleminin de yeni yılını kutluyorum. Teşekkür ediyorum katılımlarınız için.